В якості базової заправки для грецького салату зазвичай використовується оливкова олія. Однак, якщо хочеться іншого смаку або просто під рукою не виявилося олії, можна з успіхом використовувати і майонез. Замість ріпчастої цибулі використовуємо пір’яний, щоб пом’якшити смак. Салат набуває дещо інший відтінок – експериментуємо і пробуємо.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Помідори свіжі – 300 гр.
- Огірки – 2 шт.
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Маслини без кісточок – 1 банка
- Сир Фета – 150 гр.
- Майонез – 70 гр.
- Цибуля зелена – 5 пір’я
- Петрушка – 3 пучка
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Готувати грецький салат з майонезом просто! Помідори промиваємо й обсушуємо. Великі помідори нарізаємо кубиками. Якщо використовуємо сорт черрі, то досить розрізати їх навпіл. Якщо виділилося багато соку при нарізці, його краще злити.
Огірки промиваємо й обсушуємо. Кінчики краще зрізати, щоб уникнути можливої гіркоти.
Нарізаємо огірки великими кубики, пропорційно з помідорами.
Болгарський перець промиваємо й обсушуємо, видаляємо плодоніжки і насіння.
М’якоть нарізаємо смужками або невеликими шматочками.
Банку з маслинами розкриваємо, викладаємо маслини на друшляк і даємо повністю стекти рідини.
Сир фета нарізаємо великими кубиками.
В салатницю викладаємо нарізані помідори, кубики огірка, болгарський перець, маслини і сир фета. Викладаємо майонез, додаємо сіль і чорний мелений перець за смаком. Акуратно перемішуємо ложкою салат, щоб не розчавити ніжні шматочки фета.
Пір’я зеленого лука промиваємо, обсушуємо і дрібно нарізаємо.
Так само чинимо і з петрушкою.
Посипаємо зеленню готовий салат і подаємо до столу. Рекомендується вживати в їжу відразу після приготування, поки овочі не почали виділяти багато соку.
Приємного апетиту!
Грецький салат Грецький салат з маслинами Грецький салат з сиром Фета Грецький салат з фетаксой