Для домашнього столу ви можете приготувати грецький салат з м’ясом, адже традиційний салат воно не включається. У вас вийде самодостатня страва для обіду або вечері. З м’яса візьміть яловичину або птицю, свинина в поєднанні з сиром «фета» зробить блюдо дуже жирним. М’ясо потрібно обсмажити на сковороді або на грилі. Інші інгредієнти залишаються звичайними.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Яловичина – 300 гр.
- Сир Фета – 200 гр.
- Помідори свіжі – 5 шт.
- Огірки – 3 шт.
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Маслини – 10 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Лимон – 0.5 шт.
- Масло оливкове – 7 – 8 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Орегано – за смаком
- Зелень – за смаком
Процес приготування:
Для того щоб приготувати грецький салат з м’ясом, шматочок яловичини для салату помийте, обсушіть серветкою і наріжте на маленькі кубики. Потім м’ясо швидко обсмажте на сковорідці і на великому вогні до рум’яності. Обсмажене м’ясо перекладіть на серветку для видалення зайвої олії і остудіть. За цей час помийте огірки і наріжте їх на довільні шматочки.
Помідори помийте, видаліть плодоніжки і наріжте томати на часточки або кубики.
Солодкий перець почистіть від насіння і наріжте тонкою соломкою.
Цибулю почистіть і наріжте на тоненькі півкільця.
Свіжу зелень промийте, обсушіть серветкою і дрібно наріжте ножем.
Сир «фета» поріжте на кубики розміром 1х1 див.
Маслини розрізати на половинки і видалити кісточки.
Всі нарізані продукти складіть у салатницю і посипте сіллю, чорним перцем і орегано. Салат заправте оливковою олією і свіжим соком половинки лимона, а потім акуратно перемішайте. Ваше блюдо готове. Можете подати до столу.
Приємного апетиту!
Грецький салат Грецький салат з маслинами Грецький салат з сиром Фета ПП грецький салат Правильний грецький салат