Для домашнього столу ви можете приготувати грецький салат з м’ясом, адже традиційний салат воно не включається. У вас вийде самодостатня страва для обіду або вечері. З м’яса візьміть яловичину або птицю, свинина в поєднанні з сиром «фета» зробить блюдо дуже жирним. М’ясо потрібно обсмажити на сковороді або на грилі. Інші інгредієнти залишаються звичайними.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Яловичина – 300 гр.
  • Сир Фета – 200 гр.
  • Помідори свіжі – 5 шт.
  • Огірки – 3 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Маслини – 10 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Лимон – 0.5 шт.
  • Масло оливкове – 7 – 8 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Орегано – за смаком
  • Зелень – за смаком

Процес приготування:

Для того щоб приготувати грецький салат з м’ясом, шматочок яловичини для салату помийте, обсушіть серветкою і наріжте на маленькі кубики. Потім м’ясо швидко обсмажте на сковорідці і на великому вогні до рум’яності. Обсмажене м’ясо перекладіть на серветку для видалення зайвої олії і остудіть. За цей час помийте огірки і наріжте їх на довільні шматочки.

Помідори помийте, видаліть плодоніжки і наріжте томати на часточки або кубики.

Солодкий перець почистіть від насіння і наріжте тонкою соломкою.

Цибулю почистіть і наріжте на тоненькі півкільця.

Свіжу зелень промийте, обсушіть серветкою і дрібно наріжте ножем.

Сир «фета» поріжте на кубики розміром 1х1 див.

Маслини розрізати на половинки і видалити кісточки.

Всі нарізані продукти складіть у салатницю і посипте сіллю, чорним перцем і орегано. Салат заправте оливковою олією і свіжим соком половинки лимона, а потім акуратно перемішайте. Ваше блюдо готове. Можете подати до столу.

Приємного апетиту!

Грецький салат Грецький салат з маслинами Грецький салат з сиром Фета ПП грецький салат Правильний грецький салат