Грецький салат, незважаючи на місце свого походження, дуже популярний і в Росії. Можливо, весь секрет в тому, що головні компоненти цього салату, огірки і помідори, так улюблені нашими громадянами. Часто в грецький салат додають листя салату. Але в рецепті, який представлений вашій увазі, даний інгредієнт замінений на пекінську капусту. І вийшло нітрохи не гірше.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Огірки – 200 гр.
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Помідори свіжі – 200 гр.
- Капуста пекінська – 150 гр.
- Сир Фета – 100 гр.
- Оливки – 100 гр.
- Масло оливкове – 4 ст. л.
- Кріп – 1 пучок
- Оцет яблучний 6% – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування грецького салату з пекінською капустою? Готуємо необхідні інгредієнти.
Огірок промиваємо та нарізаємо кубиками середнього розміру.
Моєму болгарський перець, позбавляємося від кісточок і нарізаємо його тонкими смужками.
Далі необхідно помідори вимити і нарізати їх кубиками середнього розміру.
Оливки нарізаємо кружечками.
Нарізані овочі необхідно змішати в глибокій салатнику, додавши до них нарізаний кріп.
Злегка промиваємо пекінську капусту й дрібно шаткуємо її. Відправляємо нарізану капусту до інших овочів.
Присмачую салат оливковою олією і яблучним оцтом.
«Фету» нарізаємо великими кубиками і відправляємо в салат.
Все ретельно перемішуємо, при необхідності солимо і знову перемішуємо.
Грецький салат Грецький салат з пекінської капустою Грецький салат з фетаксой Салат «Грецький» з оливками