Грецький салат з шматочками слабосоленого лосося набуває зовсім іншого відтінку. Ніжний смак риби підкреслює соковитість овочів, ароматна оливкова олія відмінно поєднується з кожним з інгредієнтів. Якщо класична варіація грецького салату вже набридла, варто обов’язково спробувати такий рецепт. Додавання риби все змінює.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Лосось – 300 гр.
- Салат Латук – 100 гр.
- Помідори чері – 4 шт.
- Огірки – 1 шт.
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Сир бринза – 100 гр.
- Маслини – 100 гр.
- Масло оливкове – 2 – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати грецький салат з рибою. Помідори черрі промиваємо, обсушуємо і нарізаємо на половинки.
Огірки промиваємо, обсушуємо і нарізаємо великими кубиками, співмірними з половинками помідорів черрі. Якщо огірки досить зрілі, то краще зрізати шкірку, щоб вона не виділялася жорсткістю на тлі інших овочів.
Перець болгарський промиваємо, обсушуємо. Видаляємо плодоніжки і виймаємо насіння. М’якоть перцю нарізаємо невеликими шматочками.
Скибочки слабосоленого лосося нарізаємо кубиками.
Бринзу злегка обсушуємо від розсолу і нарізаємо невеликими кубиками, близькими за розміром з іншими інгредієнтами.
В глибоку салатницю викладаємо промиті, обсушені і порвані руками на невеликі частини листя салату-латук, половинки чері, шматочки огірків і болгарського перцю. Додаємо маслини, кубики слабосоленого лосося і бринзи. Поливаємо салат оливковою олією холодного віджиму, посипаємо сіллю і чорним меленим перцем за смаком. Акуратно перемішуємо, щоб не перетиснути шматочки бринзи, і подаємо до столу відразу після приготування.
Приємного апетиту!
Грецький салат Грецький салат з бринзою Грецький салат з маслинами ПП грецький салат