Можна просто обсмажити хліб, натерти часником і намазати подрібненим яйцем з майонезом, а можна зробити грінки з більш цікавим смаком. Для цього беремо рецепти черствий житній хліб.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Житній хліб – 6 скибочок
  • Часник – 2 зуб.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Яйце – 1 шт.
  • Томатна паста – 1 ст. л.
  • Горіхи – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 50 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Цибуля зелена – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до приготування грінок з часником і яйцем на сковороді. Спочатку підготуйте всі зазначені в рецепті продукти для приготування грінок.

Хліб наріжте на скибочки товщиною до 1 див.

Добре розігрійте в сковороді олію і обсмажте в ньому скибочки хліба до золотистого кольору з обох сторін.

Цибулю почистіть, наріжте на маленькі кубики і обсмажте його на іншій сковорідці до готовності.

Потім до цибулі покладіть ложку томатної пасти і посмажте її на маленькому вогні 1-2 хвилини.

Будь-яким способом подрібніть горіхи очищені зубки часнику.

В окрему миску розбийте яйце, перекладіть до нього подрібнені горіхи, честнок і перець і перемішайте виделкою.

Потім до цієї суміші перекладіть обсмажений з томатом цибулю і ще раз перемішайте.

Приготовану суміш нанесіть на скибочки обсмаженого хліба. Дрібно наріжте зелену цибулю і посипте їм грінки.

Сковорідку з грінками поставте на 5 хвилин у розігріту до 180°С духовку.

Приготовані грінки перекладіть в порційні тарілки і подайте до столу.

Приємного апетиту!

Грінки без молока на сковороді Грінки з бородінського хліба Грінки з часником Грінки з чорного хліба Грінки з чорного хліба з часником в духовці Грінки з яйцем