Можна просто обсмажити хліб, натерти часником і намазати подрібненим яйцем з майонезом, а можна зробити грінки з більш цікавим смаком. Для цього беремо рецепти черствий житній хліб.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Житній хліб – 6 скибочок
- Часник – 2 зуб.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Яйце – 1 шт.
- Томатна паста – 1 ст. л.
- Горіхи – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 50 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Цибуля зелена – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до приготування грінок з часником і яйцем на сковороді. Спочатку підготуйте всі зазначені в рецепті продукти для приготування грінок.
Хліб наріжте на скибочки товщиною до 1 див.
Добре розігрійте в сковороді олію і обсмажте в ньому скибочки хліба до золотистого кольору з обох сторін.
Цибулю почистіть, наріжте на маленькі кубики і обсмажте його на іншій сковорідці до готовності.
Потім до цибулі покладіть ложку томатної пасти і посмажте її на маленькому вогні 1-2 хвилини.
Будь-яким способом подрібніть горіхи очищені зубки часнику.
В окрему миску розбийте яйце, перекладіть до нього подрібнені горіхи, честнок і перець і перемішайте виделкою.
Потім до цієї суміші перекладіть обсмажений з томатом цибулю і ще раз перемішайте.
Приготовану суміш нанесіть на скибочки обсмаженого хліба. Дрібно наріжте зелену цибулю і посипте їм грінки.
Сковорідку з грінками поставте на 5 хвилин у розігріту до 180°С духовку.
Приготовані грінки перекладіть в порційні тарілки і подайте до столу.
Приємного апетиту!
Грінки без молока на сковороді Грінки з бородінського хліба Грінки з часником Грінки з чорного хліба Грінки з чорного хліба з часником в духовці Грінки з яйцем