Груша багата різними корисними речовинами і гіпоалергенна, тому заготівля її без цукру відмінно підходить і для дитячої, і для дієтичного харчування. Це ароматне і ніжне повидло доповнить домашню випічку і десерти. Для приготування цього десерту виберіть солодкі соковиті груші з щільною м’якоттю.
Інгредієнти: на 0.8 л.
- Груша – 1 кг
- Вода – 50 мл
- Лимонна кислота – 0.25 ч. л.
Процес приготування:
Груші добре помиємо під проточною водою і витираємо насухо серветкою.
Потім їх розрізаємо навпіл, видаляємо коробочки з насінням і нарізаємо грушу на невеликі шматочки.
Нарізану грушу перекладаємо в посуд для варіння варення. Щоб груша не потемніла, збризкуємо її лимонним соком.
Додаємо до грушам чисту воду. Доводимо грушу до кипіння і варимо на маленькому вогні і під прикритою кришкою протягом 30 хвилин.
Зварену грушу подрібнюємо в пюре за допомогою заглибного блендера або перетираємо на сито.
В отримане пюре насипаємо розраховане кількість лимонної кислоти, перемішуємо і варимо на невеликому вогні ще 2-3 хвилини. Лимонка тут є натуральним консервантом.
Зварене грушеве повидло розкладаємо у заздалегідь простерилізовану баночки будь-якого обсягу.
Стерилізуємо грушеве повидло без цукру за загальними правилами стерилізації. Час стерилізації залежить від обсягу баночок: для 0,5-літрові достатньо 15 хвилин.
Потім баночки герметично закорковуємо і охолоджуємо в перевернутому вигляді і під теплим покривалом. Зберігати таку заготовку бажано в прохолодному місці.
Вдалих заготовок!
Варення з груш з лимонною кислотою Варення з груш з лимоном Варення з груш на зиму Повидло Повидло з груш на зиму