Груша містить багато природного цукру і додавання до грушевого повидла згущеного молока не робить ласощі приторно солодким, але додає незвичайний смак вершкового ірису. Для цього повидла цукру додається зовсім небагато. Якщо у вас груша не дуже соковита, то згущенку можна розбавити водою.
Інгредієнти: на 0.7 л.
- Груша – 1 кг
- Варена згущене молоко – 80 мл
- Цукор-пісок – 50 гр.
- Вода – 60 мл
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування грушевого повидла зі згущеним молоком на зиму? Груші добре помийте. Потім очистіть їх від шкірки, видалити насіннєві коробочки і грушу наріжте на невеликі шматочки. Перекладіть нарізану грушу в посуд для варіння варення і налийте до неї воду. Вода не дасть випарується мікроелементів і повидло не підгорить. Посуд з нарізаною грушею поставте на плиту, доведіть до кипіння і потім варіть на маленькому вогні протягом 40 хвилин, щоб груша стала м’якою.
Зварену грушу подрібніть в пюре за допомогою заглибного блендера або просто перетріть на сито.
В отримане грушеве пюре насипте цукор і налийте згущене молоко в розрахованому кількості. Все перемішайте і поваріть на маленькому вогні ще 10 хвилин.
Приготоване грушеве повидло зі згущеним молоком розлийте у заздалегідь простерилізовану баночки і закатайте. Банки переверніть на кришки, остудіть під махровим рушником і перенесіть на зберігання в прохолодне місце.
Вдалих заготовок!
Варення з груш на зиму Повидло Повидло з груш на зиму