Вважається, що справжня, класична грузинська аджика не потребує варіння. Така сира аджика і готується простіше і швидше, і зберігає всі корисні вітаміни та мікроелементи свіжих овочів, які загубилися б в процесі термічної обробки.
Інгредієнти: на 0.4 л.
- Болгарський перець солодкий – 0,5 кг
- Волоський горіх – 100 гр.
- Часник – 100 гр.
- Петрушка – 1 пучок
- Кінза – 1 пучок
- Сіль – 3 ст. л.
- Коріандр – 1 ст. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування грузинської аджики без варіння? Підготувати всі продукти для грузинської аджики.
Зелень петрушки і кінзи промити під холодною водою і просушити на кухонному рушнику.
Перці помити, просушити, видалити плодоніжки і насіння, нарізати перці шматочками.
Часник очистити.
Волоські горіхи підсушити на сухій сковороді.
В блендері або м’ясорубці подрібнити перці, часник, горіхи і зелень петрушки і кінзи в пюре. Перемішати пюре і залишити на 1е2 годин при кімнатній температурі (не забувайте іноді перемішувати масу).
В стерилізовану банку викласти отриману грузинську аджику без варіння. Закрити банки стерилізованої кришкою.
Така закуска відмінно зберігається в холодильнику. Це дуже смачно, а головне, швидко і просто!
Аджика Аджика без помідорів Аджика без хрону Аджика з кінзою Аджика з петрушкою Аджика класична Аджика пальчики оближеш на зиму