найсмачніша грибна солянка – це солянка з опеньками. Вони вдало поєднуються з овочами, легко готуються і надають страві особливого смаку. У приготуванні солянки без оцту є свої особливості, але в цілому, приготування не відрізняється від звичайного. Солянка без оцту менш кисла, ніж класична, більш ніжна і ароматна.
Інгредієнти: на 3 л.
- Капуста білокачанна – 0,5 кг
- Морква – 0,5 кг
- Помідори свіжі – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 0,5 кг
- Опеньки свіжі – 2 кг
- Масло рослинне – 0,3 л.
- Лавровий лист – 3 шт.
- Перець запашний мелений – за смаком
- Гвоздика – за смаком
Процес приготування:
Рецепт приготування грибної солянки на зиму без оцту смачний! Цибулю з морквою очистіть і промийте в проточній воді. Потім натріть на середній тертці моркву і дрібно наріжте цибулю.
пасеруйте Цибулю з морквою до м’якості в толстодонной посуді, після чого додайте нашатковану капусту і тушкуйте близько півгодини на помірному вогні під кришкою. Далі додайте опеньки і продовжуйте гасити.
Поки овочі тушатся, промийте і дрібно наріжте томати. Додайте їх в ємність з солянкою і тушкуйте до готовності. Хвилин за п’ять-сім до готовності страви додайте сіль зі спеціями і добре перемішайте.
Готову солянку з грибами розкладіть по стерильним банкам, а потім пастеризують заготовку в каструлі з водою на протязі двадцяти п’яти хвилин (для літрових банок). Відразу ж загорніть пастеризованную заготівлю і остудіть її під шубою протягом доби, потім приберіть в темне місце на зберігання.
Грибний суп Грибний суп з опеньків Солянка без огірків Солянка без томатної пасти Солянка в мультиварці