найсмачніша грибна солянка – це солянка з опеньками. Вони вдало поєднуються з овочами, легко готуються і надають страві особливого смаку. У приготуванні солянки без оцту є свої особливості, але в цілому, приготування не відрізняється від звичайного. Солянка без оцту менш кисла, ніж класична, більш ніжна і ароматна.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Капуста білокачанна – 0,5 кг
  • Морква – 0,5 кг
  • Помідори свіжі – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 кг
  • Опеньки свіжі – 2 кг
  • Масло рослинне – 0,3 л.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Перець запашний мелений – за смаком
  • Гвоздика – за смаком

Процес приготування:

Рецепт приготування грибної солянки на зиму без оцту смачний! Цибулю з морквою очистіть і промийте в проточній воді. Потім натріть на середній тертці моркву і дрібно наріжте цибулю.

пасеруйте Цибулю з морквою до м’якості в толстодонной посуді, після чого додайте нашатковану капусту і тушкуйте близько півгодини на помірному вогні під кришкою. Далі додайте опеньки і продовжуйте гасити.

Поки овочі тушатся, промийте і дрібно наріжте томати. Додайте їх в ємність з солянкою і тушкуйте до готовності. Хвилин за п’ять-сім до готовності страви додайте сіль зі спеціями і добре перемішайте.

Готову солянку з грибами розкладіть по стерильним банкам, а потім пастеризують заготовку в каструлі з водою на протязі двадцяти п’яти хвилин (для літрових банок). Відразу ж загорніть пастеризованную заготівлю і остудіть її під шубою протягом доби, потім приберіть в темне місце на зберігання.

Грибний суп Грибний суп з опеньків Солянка без огірків Солянка без томатної пасти Солянка в мультиварці