Пропонуємо один із варіантів приготування смачних солянки – грибну солянку з картоплею. Рецепт солянки зазвичай передається з покоління в покоління. Суп по цьому рецепту виходить дуже ароматним і смачним, він обов’язково сподобається як новачкам, так і професіоналам кулінарного мистецтва.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Картопля – 500 гр.
  • Печериці свіжі – 200 гр.
  • Морква – 100 гр.
  • Оливки без кісточок – 5 – 6 шт.
  • Огірки солоні – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 70 гр.
  • Масло рослинне – 60 гр.
  • Томатна паста – 40 гр.
  • Кріп – 10 гр.
  • Петрушка – 10 гр.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати грибну солянку з картоплею? Підготувати інгредієнти, картопля очистити і нарізати невеликими кубиками.

Влити в каструлю 2 літри води, поставити на вогонь. Коли вода закипить, додати картоплю, варити, періодично знімаючи піну.

Цибулю дрібно нарізати, моркву натерти на крупній тертці.

Розігріти на середньому вогні сковороду, влити в неї рослинне масло, додати цибулю, обсмажити до золотистого кольору, потім викласти до цибулі моркву, тушкувати близько 5 хвилин.

Оливки нарізати кружечками, солоний огірок – маленькими кубиками.

Огірки і оливки відправляємо тушкуватися до цибулі і моркви (близько 5 хвилин).

Додати до засмажки томатну пасту, ретельно і акуратно перемішати.

Надіслати смажені овочі в каструлю до картоплі, перемішати.

Печериці нарізати скибочками.

Обсмажити гриби на рослинній олії до випаровування всієї рідини.

Смажені шампіньйони відправити в суп.

Кріп і петрушку подрібнити. Викласти зелень на суп. Солянку посолити, додати спеції і лавровий лист, варити 5 хвилин.

Порції грибної солянки з картоплею можна прикрасити лимоном і зеленню. Подавати зі сметаною і свіжим хлібом.

Грибний суп Солянка Солянка без капусти Солянка з грибами Солянка з маслинами