Пропонуємо один із варіантів приготування смачних солянки – грибну солянку з картоплею. Рецепт солянки зазвичай передається з покоління в покоління. Суп по цьому рецепту виходить дуже ароматним і смачним, він обов’язково сподобається як новачкам, так і професіоналам кулінарного мистецтва.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Картопля – 500 гр.
- Печериці свіжі – 200 гр.
- Морква – 100 гр.
- Оливки без кісточок – 5 – 6 шт.
- Огірки солоні – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 70 гр.
- Масло рослинне – 60 гр.
- Томатна паста – 40 гр.
- Кріп – 10 гр.
- Петрушка – 10 гр.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Сіль – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати грибну солянку з картоплею? Підготувати інгредієнти, картопля очистити і нарізати невеликими кубиками.
Влити в каструлю 2 літри води, поставити на вогонь. Коли вода закипить, додати картоплю, варити, періодично знімаючи піну.
Цибулю дрібно нарізати, моркву натерти на крупній тертці.
Розігріти на середньому вогні сковороду, влити в неї рослинне масло, додати цибулю, обсмажити до золотистого кольору, потім викласти до цибулі моркву, тушкувати близько 5 хвилин.
Оливки нарізати кружечками, солоний огірок – маленькими кубиками.
Огірки і оливки відправляємо тушкуватися до цибулі і моркви (близько 5 хвилин).
Додати до засмажки томатну пасту, ретельно і акуратно перемішати.
Надіслати смажені овочі в каструлю до картоплі, перемішати.
Печериці нарізати скибочками.
Обсмажити гриби на рослинній олії до випаровування всієї рідини.
Смажені шампіньйони відправити в суп.
Кріп і петрушку подрібнити. Викласти зелень на суп. Солянку посолити, додати спеції і лавровий лист, варити 5 хвилин.
Порції грибної солянки з картоплею можна прикрасити лимоном і зеленню. Подавати зі сметаною і свіжим хлібом.
Грибний суп Солянка Солянка без капусти Солянка з грибами Солянка з маслинами