Справжня господиня знає, як заслужити повагу і домогтися захоплених відгуків сім’ї гостей. Досить приготувати грибну солянку з лисичками і соковите і ароматне блюдо обов’язково порадує ваших близьких. А головне, що готувати солянку швидко і просто. Не рецепт, а мрія!
Інгредієнти: на 1 л.
- Лисички свіжі – 1 кг
- Морква – 500 гр.
- Оцет яблучний 6% – 60 гр.
- Томатна паста – 50 гр.
- Сіль – 30 гр.
- Перець червоний мелений – 5 гр.
- Кріп – 6 гілок
- Перець білий горошок – 5 шт.
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Почнемо готувати грибну солянку з лисичками. Морква помити, очистити, натерти на крупній тертці. Лисички промити, перебрати, очистити від забруднень, при необхідності нарізати на дрібні шматочки. Лисички відварити в підсоленій воді по готовності. На рослинній олії обсмажити моркву і лисички до рум’яного кольору (близько 10 хвилин).
Потім додати до грибів і моркви томатну пасту, сіль, перець червоний мелений, перець білий горошком, дрібно нарізаний кріп. Все ретельно перемішати і тушкувати на повільному вогні близько 10 хвилин.
Влити в грибну солянку оцет яблучний, перемішати і вимкнути вогонь.
В заздалегідь стерилізовані банки викласти готову грибну солянку з лисичками, банки закрутити. Дати солянці повністю охолонути. На зберігання переставити банки в підвал або льох. Взимку смачна грибна закуска вам і вашій родині! забезпечена
Грибний суп Лисички на зиму Солянка Солянка без капусти Як готувати лисички - рецепти