Справжня господиня знає, як заслужити повагу і домогтися захоплених відгуків сім’ї гостей. Досить приготувати грибну солянку з лисичками і соковите і ароматне блюдо обов’язково порадує ваших близьких. А головне, що готувати солянку швидко і просто. Не рецепт, а мрія!


Інгредієнти: на 1 л.

  • Лисички свіжі – 1 кг
  • Морква – 500 гр.
  • Оцет яблучний 6% – 60 гр.
  • Томатна паста – 50 гр.
  • Сіль – 30 гр.
  • Перець червоний мелений – 5 гр.
  • Кріп – 6 гілок
  • Перець білий горошок – 5 шт.
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Почнемо готувати грибну солянку з лисичками. Морква помити, очистити, натерти на крупній тертці. Лисички промити, перебрати, очистити від забруднень, при необхідності нарізати на дрібні шматочки. Лисички відварити в підсоленій воді по готовності. На рослинній олії обсмажити моркву і лисички до рум’яного кольору (близько 10 хвилин).

Потім додати до грибів і моркви томатну пасту, сіль, перець червоний мелений, перець білий горошком, дрібно нарізаний кріп. Все ретельно перемішати і тушкувати на повільному вогні близько 10 хвилин.

Влити в грибну солянку оцет яблучний, перемішати і вимкнути вогонь.

В заздалегідь стерилізовані банки викласти готову грибну солянку з лисичками, банки закрутити. Дати солянці повністю охолонути. На зберігання переставити банки в підвал або льох. Взимку смачна грибна закуска вам і вашій родині! забезпечена

Грибний суп Лисички на зиму Солянка Солянка без капусти Як готувати лисички - рецепти