Простий гуляш без томатної пасти можна приготувати на друге для сімейного обіду. Смачне і ситне блюдо подається горчим в доповненні з гарніром.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Свинина – 1,5 кг
- Вода – 2 склянки
- Борошно пшеничне – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 3 головки
- Часник – 2 зуб.
- Петрушка – 1 пучок
- Лавровий лист – 4 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Приступимо до приготування гуляша без томатної пасти. Шматок свинини промиваємо під водою, очищаємо його від плівок і сухожиль.
М’ясо нарізаємо на рівні кубики невеликого розміру.
Потім рясно посипаємо свинину сіллю і перцем, ретельно перемішуємо.
Далі подрібнюємо цибулю будь-яким зручним способом.
Повертаємося до м’яса. Тепер солоні і перчені шматочки обвалюємо в борошні. Даємо їм трохи настоятися і просочитися.
Потім розігріваємо сковороду з невеликою кількістю рослинної олії.
Обсмажуємо свинину в борошні на середньому вогні. Готуємо до появи хрусткої скоринки.
Обсмажену свинину перекладаємо в каструлю. Можна додати ще трохи олії. Ставимо на плиту.
Поки м’ясо гаситься на повільному вогні, обсмажуємо цибулю з продавлений часником до золотистого відтінку.
Перекладаємо цибулю з часником в каструлю, заливаємо водою і перемішуємо.
Додаємо до м’яса лаврове листя і продовжуємо тушкувати на тихому вогні 40 хвилин. Промеряем готовність по м’якості свинини.
Подаємо гуляш до столу, прикрасивши свіжою петрушкою. Приємного апетиту!
Гуляш Гуляш зі свинини Гуляш зі свинини з підливою в каструлі Гуляш зі свинини класичний