Приготування гуляшу з чорносливом дозволить вам внести різноманітність у свій повсякденний раціон, але не сильно відходити від традиційної кухні. Особливо добре чорнослив доповнює смак і аромат червоного м’яса, радимо обов’язково спробувати.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Яловичина – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Бульйонний кубик – 1 шт.
- Часник – 6 – 7 зуб.
- Чорнослив – 10 – 15 шт.
- Томатна паста – 2 ст.
- Сметана – 2 ст. л.
- Масло олію – для смаження
- Базилік свіжий – за смаком
- Лавровий лист – за смаком
- Перець запашний – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Щоб приготувати гуляш з чорносливом, м’ясо промийте під проточною водою і наріжте його довгастими шматочками. Часник і цибулю очистіть від лушпиння.
Складіть м’ясо в казан або гусятницю, залийте його водою так, щоб вона покривала верхній шар м’яса. Додайте лавровий лист, часник цілком і духмяний перець горошком. Поставте ємність на вогонь і доведіть до кипіння, ложкою знімайте піну, що утворюється. Потім накрийте кришкою і тушкуйте 30-40 хвилин.
Моркву очистіть і наріжте тонкою соломкою. Цибулю наріжте пір’ям. Окремо обсмажте цибулю на соняшниковій олії до золотистого кольору. Потім додайте моркву і смажте ще 5-7 хвилин.
До майже готового м’яса додайте базилік, бульйонний кубик, сіль і варити ще 5-10 хвилин. Потім покладіть до м’яса засмажку з цибулі і моркви, перемішайте і варіть 5 хвилин.
В окремій мисці змішайте томатну пасту, сметану і борошно, у вас повинна вийти однорідна маса без грудок. Цю суміш додайте до м’яса, перемішайте. Останнім додайте чорнослив, прикрийте гуляш кришкою і тушкуйте на повільному вогні ще 30 хвилин. Ароматний гуляш подавайте з будь-яким гарніром і соліннями за вашим смаком.
Приємного апетиту!
Гуляш Гуляш з яловичини з овочами Гуляш з яловичини з підливою Гуляш з яловичини з підливою в каструлі Гуляш з яловичини з підливою зі сметани Гуляш з яловичини з цибулею і морквою Гуляш з яловичини, щоб м'ясо було м'яким і соковитим