З приготуванням смачної страви – гуляшу з курячого філе з підливою – впорається навіть початківець кулінар. Незважаючи на чималу кількість інгредієнтів, готується такий гуляш досить просто і швидко. Шматочки курячого філе виходять м’якими і соковитими, а підлива робить дане м’ясне блюдо просто ідеальним за смаком.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Куряче філе – 600 гр.
- Сметана – 2 ст. л.
- Томатна паста – 2 ст. л.
- Часник – 2 зуб.
- Борошно пшеничне – 2 ст. л.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Лавровий лист – 3 шт.
- Морква – 1 шт.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
- Петрушка – 15 гр.
- Кріп – 15 гр.
- Вода – 2 склянки
- Сіль – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Для того щоб приготувати гуляш з курячого філе з підливою, підготуємо м’ясо. Куряче філе промийте, обсушіть і наріжте тонкими смужками або невеликими кубиками.
Часник очищаємо, нарізаємо слайсами. Промиваємо і подрібнюємо петрушку з кропом. Викладаємо підготовлені інгредієнти в ємність з курячим філе, всі приправляємо сіллю і меленим перцем. Перемішуємо і маринуємо м’ясо протягом 30 хвилин.
Очищаємо від лушпиння ріпчасту цибулю, нарізаємо його півкільцями.
Морква після очищення необхідно промити і порізати тонкими брусочками. За бажанням моркву можна просто натерти на тертці.
Цибулю з морквою обсмажуємо до м’якості на рослинному маслі, потім перекладаємо овочі в каструлю.
Промариновані шматочки курячого філе злегка обсмажуємо. Після цього вміст сковороди перекладаємо в каструлю до овочів. Додаємо сюди ж лавровий лист для аромату.
Воду необхідно закип’ятити, влити її в каструлю до решти інгредієнтів. Тушкуємо страву протягом 20 хвилин під закритою кришкою.
Змішайте в окремій ємності пшеничне борошно, томатну пасту і сметану. Повинен вийти однорідний соус. Через 20 хвилин додайте до м’яса. Готуйте гуляш ще 10 хвилин.
Гуляш з курячого філе з підливою готовий!
Приємного вам апетиту!
Гуляш Гуляш з курки з підливою Гуляш з курячого філе з підливою Гуляш із курячої грудки з підливою Гуляш як в їдальні з підливою