Гуляш з яловичини – одне з найбільш простих і смачних страв для повсякденного меню. Воно поєднує в собі відразу соковите м’ясо і густу підливу, що робить його підходящим для будь-якого гарніру. Саме за простоту і практичність гуляш люблять господині.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Яловичина – 0,5 – 0,6 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Помідори свіжі – 2 шт.
- Борошно пшеничне – 2 ст. л.
- Бульйон або Вода – 0,5 – 1 склянка
- Масло олію – для смаження
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування гуляшу з яловичини без томатної пасти? М’ясо помийте і наріжте невеликими кубиками.
Обсмажте на сильному вогні до золотистого кольору.
Цибулю очистіть від лушпиння і дрібно наріжте.
Коли з м’яса випарується вся волога, додайте на сковорідку цибулю, смажте разом з м’ясом 5 хвилин.
Помідори помийте, опустіть в окріп на 2-3 хвилини, потім зніміть з них шкірку.
М’якоть помідорів наріжте і додайте на сковороду. Вміст сковороди перемішайте і продовжуйте смажити ще 5 хвилин.
Потім додайте борошно і перемішайте.
Після влийте воду або бульйон, ще раз добре перемішайте і тушкуйте гуляш під кришкою 1-1,5 години до готовності м’яса.
Потім вимкніть вогонь і дайте страві настоятися 5-10 хвилин під кришкою.
Подавайте гуляш до столу з улюбленим гарніром і зеленню.
Приємного апетиту!
Гуляш Гуляш без томатної пасти Гуляш з яловичини з овочами Гуляш з яловичини класичний Гуляш з яловичини, щоб м'ясо було м'яким і соковитим Гуляш класичний