Яловичина і чорнослив прекрасно поєднуються один з одним в гуляш. Чорнослив додає м’ясу приємні солодкі нотки і наповнює блюдо вишуканим ароматом.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Яловичина – 0,6 кг
  • Вода – 500 мл
  • Борошно пшеничне – 2 ст. л.
  • Чорнослив – 150 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сметана 15% – 3 ст. л.
  • Олія соняшникова – 3 ст. л.
  • Кориця мелена – 0,5 ч. л.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до приготування гуляша з яловичини з чорносливом. Чорнослив замочіть в холодній воді на 15-20 хвилин.

Яловичину помийте, обсушіть і наріжте кубиками. Обсмажте яловичину на сильному вогні до золотистої скоринки.

На іншій сковороді обсмажте борошно до золотистого кольору, потім додайте сметану і 250 мілілітрів води. Помішуючи, доведіть соус до кипіння на повільному вогні, після чого додайте мелений перець і корицю. Зніміть соус з вогню.

Соус перекладіть до м’яса, перемішайте. Залишки води влийте в сковороду, перемішайте і тушкуйте гуляш на повільному вогні 30-35 хвилин. За 10 хвилин до готовності додайте чорнослив.

наприкінці посоліть блюдо і подавайте до столу.

Приємного апетиту!

Гуляш з яловичини Гуляш з яловичини з підливою Гуляш з яловичини з підливою без томатної пасти на сковороді Гуляш з яловичини з підливою зі сметани Гуляш з яловичини, щоб м'ясо було м'яким і соковитим