Яскравий і смачний варіант для святкового столу – гусак, запечений у фользі. Продукт виходить м’який усередині і хрусткий зовні. Поживна страва підходить для великої родини або компанії.


Інгредієнти: на 12 порц.

  • Гусак – 1 шт.
  • Яблука – 4 шт.
  • Гірчиця – 4 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати гусака цілком у фользі в духовці. Птицю промиваємо зовні і зсередини. Потім продукт посипаємо сіллю, спеціями і обмазуємо гірчицею. Яблука також промиваємо, видаляємо хвостики.

Вимиті яблука кладемо всередину гусака. Закриваємо розріз зубочистками.

Щільно обмотуємо фарширований продукт фольгою і кладемо на деко. Відправляємо в розігріту до 220 градусів духовку на 40 хвилин.

Через деякий час розриваємо зверху фольгу. Зменшуємо температуру до 180 градусів.

Готуємо страву ще 1,5 години до появи яскравої золотистої скоринки.

Даємо страві трохи охолонути і перекладаємо на велику тарілку. Готово, можна подавати до столу!

Гусак в духовці Гусак з хрусткою скоринкою цілком у духовці Гусак з яблуками у фользі в духовці Гусак цілком у духовці Гусак цілком у фользі в духовці Рецепти на Новий рік Різдвяний гусак з яблуками