Фарширований гусак – по–справжньому вишукане блюдо! Ніжне, м’яке м’ясо і ароматна запечена гречка прекрасно поєднуються. На святковому столі таку страву відразу приверне увагу гостей. Просто пальчики оближеш!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Гусак – 3 кг
  • Гречка – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Печериці свіжі – 200 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Майонез – 3 ст. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Щоб приготувати гусака, фаршированого гречкою, в духовці, гусака миємо і чистимо від зайвого жиру і куприка.

Тепер натираємо його сіллю, чорним перцем і майонезом, даємо настоятися 2 години в холодильнику.

Печериці промиваємо та нарізаємо невеликими пластинками.

Цибулю чистимо від луски і ріжемо кубиками.

Гречку промиваємо й відварюємо до напівготовності.

Обсмажуємо цибулю та печериці на рослинній олії 10-15 хв, поки вони не стануть м’якими і не зарум’яняться. Змішуємо з гречкою.

Фаршируємо гусака гречкою з грибами і цибулею, зашиваємо нитками і скріплюємо зубочисткою. Перекладаємо гусака в рукав для запікання і відправляємо в духовку на 3 години, готуємо при 180 градусах.

Приємного апетиту!

Гусак в майонезі в духовці Гусак з гречкою в духовці Гусак з хрусткою скоринкою цілком у духовці Гусак цілком у духовці