Гусак з гречкою і чорносливом – по-справжньому королівське блюдо. Дуже смачне, ароматне і ніжне, готувати його одне задоволення. І гості оцінять ваші кулінарні старання!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Гусак – 3 кг
- Гречка – 300 гр.
- Чорнослив – 250 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Аджика – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – 1 ч. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування гусака з гречкою і чорносливом, запеченої в духовці? Тушку гусака промиваємо, вирізаємо гузку і натираємо його сіллю, перцем і аджикою.
Гречку відварюємо в підсоленій воді до напівготовності, потім зливаємо воду.
Чорнослив промиваємо, заливаємо гарячою водою і залишаємо на пару хвилин, щоб він розм’як. Зливаємо воду і ріжемо чорнослив шматочками.
Цибулю чистимо від лушпиння, ріжемо півкільцями і обсмажуємо на рослинному маслі, поки він не стане м’яким і рум’яним.
Тепер з’єднуємо гречку, цибулю і чорнослив і нашинкуем ними тушку гусака. З’єднуємо її нитками і зубочисткою. Перекладаємо в рукав для запікання і випікаємо 3 години при температурі 180 градусів.
Приємного апетиту!
Гусак в духовці Гусак в рукаві в духовці Гусак з гречкою в духовці Гусак на Новий рік в духовці Гуска з чорносливом в духовці Рецепти на Новий рік