Якщо хочете приготувати ситний обід або нагодувати гостей чимось незвичайним і смачним – запечіть в духовці гусака, нафаршировав його гречкою. Крупа забере зайвий жир. У вас буде і м’ясне блюдо, і гарнір одночасно. Для запікання виберіть молоду птицю.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Гусак – 3.5 кг
  • Гречка – 1 склянка
  • Вода – 1.5 склянки
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Яйце – 3 шт.
  • Мед – 1 ст. л.
  • Гірчиця – 1 ст. л.
  • Пиво (темний) – 0.5 л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Щоб приготувати гусака з гречкою у фользі в духовці, зваріть гречку до напівготовності у співвідношенні до води 1:1,5. Підготуйте тушку гусака для запікання. З тушки зріжте зайвий жир і фаланги крил.

Почистіть цибулини, наріжте на тонкі кільця і обсмажте на гусячому жирі тільки до прозорості.

Зваріть круто яйця, остудіть їх, почистіть і наріжте на кубики. В окремий посуд перекладіть відварену гречку, обсмажену цибулю і нарізані яйця.

Потім начинку посоліть і перемішайте.

Підготовлену тушку гусака натріть сіллю і чорним перцем. Потім черевце птиці заповніть приготовленої начинкою і стінки його скріпіть зубочистками або зашийте міцною ниткою. Поверхня гусака змастіть сумішшю меду і гірчиці. Покладете тушку на решітку над деко. Потім на деко налийте темне пиво. Воно повинно бути тільки до рівня решітки або трохи нижче.

Духовку розігрійте до 200°С. Тушку птиці щільно накрийте ковпаком з фольги. Випікайте гусака з гречкою протягом 2,5 години. Потім зніміть фольгу, гусака, полити жиром (пиво вже випарується) з дека і потримайте в духовці до утворення рум’яної скоринки.

Ваше блюдо готове. Акуратно перекладіть гусака на велике блюдо і можете подавати до столу. Якщо гусак з вигляду не зовсім гарний, неважливо. Він порадує вас своїм смаком. Жир з деко налити в баночку, буде для іншої страви.

Приємного апетиту!

Гусак з гречкою в духовці Гусак з хрусткою скоринкою цілком у духовці Гусак у фользі в духовці Гусак цілком у духовці Рецепти на Новий рік Різдвяний гусак