Якщо хочете приготувати ситний обід або нагодувати гостей чимось незвичайним і смачним – запечіть в духовці гусака, нафаршировав його гречкою. Крупа забере зайвий жир. У вас буде і м’ясне блюдо, і гарнір одночасно. Для запікання виберіть молоду птицю.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Гусак – 3.5 кг
- Гречка – 1 склянка
- Вода – 1.5 склянки
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Яйце – 3 шт.
- Мед – 1 ст. л.
- Гірчиця – 1 ст. л.
- Пиво (темний) – 0.5 л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Щоб приготувати гусака з гречкою у фользі в духовці, зваріть гречку до напівготовності у співвідношенні до води 1:1,5. Підготуйте тушку гусака для запікання. З тушки зріжте зайвий жир і фаланги крил.
Почистіть цибулини, наріжте на тонкі кільця і обсмажте на гусячому жирі тільки до прозорості.
Зваріть круто яйця, остудіть їх, почистіть і наріжте на кубики. В окремий посуд перекладіть відварену гречку, обсмажену цибулю і нарізані яйця.
Потім начинку посоліть і перемішайте.
Підготовлену тушку гусака натріть сіллю і чорним перцем. Потім черевце птиці заповніть приготовленої начинкою і стінки його скріпіть зубочистками або зашийте міцною ниткою. Поверхня гусака змастіть сумішшю меду і гірчиці. Покладете тушку на решітку над деко. Потім на деко налийте темне пиво. Воно повинно бути тільки до рівня решітки або трохи нижче.
Духовку розігрійте до 200°С. Тушку птиці щільно накрийте ковпаком з фольги. Випікайте гусака з гречкою протягом 2,5 години. Потім зніміть фольгу, гусака, полити жиром (пиво вже випарується) з дека і потримайте в духовці до утворення рум’яної скоринки.
Ваше блюдо готове. Акуратно перекладіть гусака на велике блюдо і можете подавати до столу. Якщо гусак з вигляду не зовсім гарний, неважливо. Він порадує вас своїм смаком. Жир з деко налити в баночку, буде для іншої страви.
Приємного апетиту!
Гусак з гречкою в духовці Гусак з хрусткою скоринкою цілком у духовці Гусак у фользі в духовці Гусак цілком у духовці Рецепти на Новий рік Різдвяний гусак