Ароматний, ніжний і соковитий гусак з яблуками і рисом запечений в духовці. Смачне блюдо гідне святкового столу! Справжня смакота!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Гусак – 1 шт.
  • Рис білий – 200 гр.
  • Яблука – 3 шт.
  • Майонез – 100 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Зелень – 50 гр.
  • Курага – 60 гр.
  • Чорнослив – 60 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Щоб приготувати гусака з яблуками і рисом в духовці, курагу з чорносливом промиваємо і заливаємо окропом, щоб вони трохи розм’якли. Зливаємо воду і даємо їм підсохнути.

Тепер нарізаємо чорнослив і курагу невеликими смужками.

Яблука промиваємо та нарізаємо кубиками, видаливши серцевину і кісточки.

Рис промиваємо й варимо в підсоленій воді 10 хв., так щоб він був досить твердим. Зливаємо воду і додаємо в рис вершкове масло.

Гусака миємо й обсушуємо. Змащуємо його сіллю, перцем і майонезом.

Змішуємо курагу, чорнослив, яблука і рис начиняємо ними черевце гусака і скріплюємо його ниткою і зубочистками.

Загортаємо гусака в рукав для запікання, заливаємо трохи води і закриваємо. Відправляємо в духовку в духовку на 3 години.

Кожні півгодини перевіряємо м’ясо і поливаємо його жиром, що виділився під час запікання.

Приємного апетиту!

Гусак в духовці Гусак в майонезі в духовці Гусак з хрусткою скоринкою цілком у духовці Гусак з яблуками і чорносливом в духовці Гусак цілком в рукаві в духовці Різдвяний гусак