Шикарний смак і вигляд роблять запеченого гусака справді святковим блюдом. Приготоване в кулінарному рукаві, так і під медово-гірчичним маринадом, гусяче м’ясо виходить м’яким і соковитим. Пікантний смак додадуть гусака яблука з чорносливом.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Гусак – 1 шт.
- Мед – 3 ч. л.
- Гірчиця – 3 ч. л.
- Яблука – 3 шт.
- Чорнослив – 1 жменя
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Готувати гусака з медом і гірчицею в рукаві в духовці легко! Спочатку підготуйте тушку гусака до запіканню. У гусака видаліть пінцетом залишки пера і відріжте фаланги крил і шийну частину. Потім тушку добре промийте під проточною водою, кухонним рушником видаліть всю вологу і гусака натріть сіллю з розрахунку 1 ч. л. на 1 кг птиці. Залиште тушку на 2 години, щоб м’ясо просолилось.
Після закінчення цього часу в окремій мисочці змішайте вказане в рецепті кількість меду зі столовою гірчицею. Цією сумішшю добре натріть тушку з усіх боків.
Чорнослив залийте окропом на 5-10 хвилин. Яблука почистіть і наріжте невеликими шматочками. Потім чорнослив і шматочки яблук змішайте.
Цю фруктову суміш помістіть в черевце птиці. Потім гусака упакуйте в кулінарний рукав і кінці його закріпіть кліпсами або шпагатом. Покладіть гусака в рукаві на деко. Запікайте птицю в духовці, розігрітій до 180°С протягом 2-3 годин в залежності від ваги тушки. У середньому гусак запікають з розрахунку 45 хвилин на 1 кг птиці.
У процесі випікання рукав здувається, тому проколіть його гострим предметом, щоб рукав не лопнув. Запеченого гусака під медово-гірчичним соусом обережно вийміть з пакета, перекладіть на велике блюдо і подайте до столу з будь-яким гарніром.
Приємного апетиту!
Гусак з медом в духовці Гусак з яблуками в рукаві в духовці Гусак на Новий рік в духовці Гуска з чорносливом в рукаві в духовці Рецепти на Новий рік Різдвяний гусак