Запікають гусака найчастіше для святкового столу, адже страва вимагає багато уваги і часу для приготування. Вам надається ще один цікавий рецепт запікання гусака з медом у рукаві. В маринад до меду зазвичай додається або гірчиця, або соєвий соус, і гусак традиційно фарширується яблуками. Для отримання соковитого, ніжного і без специфічного запаху м’яса береться темне пиво.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Гусак – 3 – 3.5 кг
  • Яблука – 5 шт.
  • Пиво (темний) – 2 склянки
  • Мед – 2 ст. л.
  • Гірчиця – 2 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати гусака з медом, запечена в рукаві в духовці? Спочатку підготуйте всі продукти для приготування страви.

Очищену і промиту тушку гусака натріть сумішшю солі і чорного меленого перцю. Потім за допомогою шприца введіть в м’ясо в декількох місцях темне пиво.

В окремій чашці змішайте мед з гірчицею.

Медової сумішшю ретельно намажте з усіх боків тушку гусака.

Потім тушку загорніть в харчову плівку або покладіть в пакет і залиште на 12 годин для маринування. Це можна зробити на ніч, а назавтра приступати до запікання птиці.

Для начинки візьміть тверді і яблука з кислинкою. Їх почистіть і наріжте на досить великі шматочки.

Нарізані яблука перекладіть в черевце гусака і стінки черевця зашийте міцною ниткою або скріпіть зубочистками.

Потім фаршировану тушку помістіть в подвійній кондитерський рукав. Кінці рукава закріпіть кліпсами або шпагатом. Запікайте гусака в духовці, розігрітій до 180°С протягом 4 годин.

Після закінчення цього часу запечене з медом гусака вийміть з рукава, перекладіть на велике блюдо і можете подати до столу.

Приємного апетиту!

Гусак в рукаві в духовці Гусак з яблуками в духовці Гусак на Новий рік в духовці Різдвяний гусак з яблуками