Запікають гусака найчастіше для святкового столу, адже страва вимагає багато уваги і часу для приготування. Вам надається ще один цікавий рецепт запікання гусака з медом у рукаві. В маринад до меду зазвичай додається або гірчиця, або соєвий соус, і гусак традиційно фарширується яблуками. Для отримання соковитого, ніжного і без специфічного запаху м’яса береться темне пиво.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Гусак – 3 – 3.5 кг
- Яблука – 5 шт.
- Пиво (темний) – 2 склянки
- Мед – 2 ст. л.
- Гірчиця – 2 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати гусака з медом, запечена в рукаві в духовці? Спочатку підготуйте всі продукти для приготування страви.
Очищену і промиту тушку гусака натріть сумішшю солі і чорного меленого перцю. Потім за допомогою шприца введіть в м’ясо в декількох місцях темне пиво.
В окремій чашці змішайте мед з гірчицею.
Медової сумішшю ретельно намажте з усіх боків тушку гусака.
Потім тушку загорніть в харчову плівку або покладіть в пакет і залиште на 12 годин для маринування. Це можна зробити на ніч, а назавтра приступати до запікання птиці.
Для начинки візьміть тверді і яблука з кислинкою. Їх почистіть і наріжте на досить великі шматочки.
Нарізані яблука перекладіть в черевце гусака і стінки черевця зашийте міцною ниткою або скріпіть зубочистками.
Потім фаршировану тушку помістіть в подвійній кондитерський рукав. Кінці рукава закріпіть кліпсами або шпагатом. Запікайте гусака в духовці, розігрітій до 180°С протягом 4 годин.
Після закінчення цього часу запечене з медом гусака вийміть з рукава, перекладіть на велике блюдо і можете подати до столу.
Приємного апетиту!
Гусак в рукаві в духовці Гусак з яблуками в духовці Гусак на Новий рік в духовці Різдвяний гусак з яблуками