Гусак шматочками з яблуками в духовці – страва неймовірно смачне і апетитне. М’ясо виходить приголомшливо м’яким і ніжним, а овочі та яблука надають йому особливу вишуканість і аромат. Страва стане справжньою прикрасою святкового столу.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Гусак – 600 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Гарбуз – 100 гр.
  • Яблука – 1 шт.
  • Розмарин – 1 гілка
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Лавровий лист – 2 – 3 шт.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Вода – 200 мл

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування гусака шматочками з яблуками в духовці? Гусяче м’ясо чистимо, промиваємо водою, підсушуємо з допомогою паперових рушників і ділимо на кілька шматочків.

Тепер розігріваємо сковороду викладаємо шматочки м’яса, солимо і приправляємо його чорним меленим перцем. Обсмажуємо гусяче м’ясо до легкого рум’янцю з обох сторін.

Гарбуз миємо й ріжемо невеликими кубиками.

Яблуко також промиваємо, видаляємо серцевину і ріжемо кубиками або пластинками.

Цибулю чистимо і ріжемо півкільцями.

Викладаємо всі продукти у форму для запікання, додаємо розмарин, лавровий лист, сіль і перець за смаком.

Заливаємо воду так, щоб вона заповнювала половину форми для запікання, накриваємо верх фольгою і ставимо в духову піч.

Випікаємо 1-1,5 години в залежності від віку гусака при 180 градусах.

Приємного апетиту!

Гусак в духовці Гусак в духовці шматочками Гусак з яблуками в духовці Гусак на Новий рік в духовці Рецепти на Новий рік Різдвяний гусак