Запечений гусак, нафарширований апельсином, чорносливом і яблуком, стане оригінальним і смачним блюдом для новорічного столу, адже його м’ясо кисло-солодкі фрукти зроблять соковитим і м’яким. Цей варіант запікання давно визнаний класикою. Запікаємо гусака в рукаві і під медово-соєвим соусом.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Гусак – 2.5 кг
  • Апельсин – 2 шт.
  • Чорнослив – 200 гр.
  • Яблука – 2 шт.
  • Груша – 2 шт.
  • Мед – 2 ст. л.
  • Соєвий соус – 4 ст. л.
  • Лимон – 0.5 шт.
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати гусака з апельсинами і чорносливом в духовці. Спочатку підготуйте всі продукти для цієї страви.

Тушку гусака почистіть, видаліть зайвий жир і кінці крила, потім його добре промийте і обсушити серветками. Підготовленого гусака натріть з усіх сторін сіллю і улюбленими спеціями. Це можуть бути базилік, паприка, імбир, мускат і інші. Гусака зі спеціями залиште на 1 годину для маринування.

За цей час підготуйте фруктову начинку. Замочіть на 15 хвилин в окропі чорнослив. Промийте інші фрукти. Апельсини очистіть від шкірки, розділіть на часточки. У яблук і груш видалити насіннєві коробочки і наріжте ці фрукти на середні шматочки. Підготовлені фрукти перекладіть в миску і перемішайте.

Замаринованого гусака нафаршируйте начинкою з фруктів і чорносливу. Стінки черевця зашийте міцною ниткою або скріпіть зубочистками.

Потім гусячу тушку з начинкою перекладіть в кулінарний рукав, щільно закріпивши його кінці. Запікайте гусака в духовці, розігрітій до 200°С, протягом 1 години. Потім рукав обережно розкрийте, гусака полийте розтопленим жиром і запікайте ще 1 годину.

В чашці добре перемішайте вказане в рецепті кількість меду, соєвого соусу і соку половинки лимона. За 15 хвилин до закінчення готування гусака намажте з допомогою пензлика медово-соєвим соусом, щоб скоринка на тушці стала рум’яною і хрусткою.

Запеченого з апельсином і чорносливом гусака акуратно перекладіть на сервірувальне блюдо, видаліть нитку, декоруйте по своєму смаку і подайте до новорічного столу.

Смачних і вдалих страв!

Гусак в духовці Гусак в соєвому соусі в духовці Гусак з яблуками в духовці Гусак з яблуками в рукаві в духовці Гусак з яблуками і апельсинами в духовці Гусак цілком у духовці Гуска з чорносливом в рукаві в духовці