Гусак з рисом і чорносливом – приголомшливе блюдо, яким можна побалувати гостей або своїх рідних. М’ясо виходить неймовірно ніжним і м’яким, а рис і чорнослив соковитими і апетитними! Пальчики оближеш!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Гусак – 3 кг
- Рис білий – 100 гр.
- Чорнослив – 200 гр.
- Перець чорний мелений – 1 ч. л.
- Приправа (на вибір) – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Сіль – 3 щіпки
Процес приготування:
Готувати гусака з рисом і чорносливом, запечений в духовці просто! Рис кладемо в киплячу підсолену воду і відварюємо до напівготовності. Зливаємо воду.
Чорнослив заливаємо окропом і даємо йому розм’якнути 15-20 хв. Зливаємо воду і ріжемо чорнослив шматочками.
Змішуємо сіль, перець чорний мелений, сухі спеції для м’яса і рослинне масло.
Гусака промиваємо, вирізаємо гузку і натираємо гусака приготованою сумішшю. Відправляємо в холодильник просочитися на 3 години.
Нашинкуем гусака рисом і чорносливом, загорніть у фольгу або ж можна використовувати рукав для запікання. Відправляємо в духовку на 3 години і запікаємо при 180 градусах. За 30 хв. відкриваємо фольгу або рукав, щоб зарумянить гору м’яса.
Приємного апетиту!
Гусак в духовці Гусак на Новий рік в духовці Гусак цілком у духовці Гусак цілком у фользі в духовці Гуска з чорносливом у фользі в духовці Рецепти на Новий рік