Приготування холодцю починаємо з ретельної обробки свинини. Для холодцю зазвичай використовуються свинячі ніжки або рулька, тому перше, що варто зробити – це зачистити шкіру лезом ножа. Коли поверхня буде світлою і повністю чистою, можна приступати до варіння. Після варіння рекомендуємо прибрати зайвий жир з бульйону. Для цього остуджуємо його – на поверхні сформується жирна плівка. Її легко прибрати, і холодець при цьому буде менш калорійним.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Свинячі ноги – 2 шт.
  • Курячий окорочок – 3 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Лавровий лист – 4 шт.
  • Перець чорний горошок – 4 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Сіль – за смаком
  • Петрушка для прикраси

Процес приготування:

Почнемо готувати холодець з курки та свинини без желатину. Свинячі ніжки добре промиваємо і зачищаємо шкіру ножем. Будь-які потемнілі ділянки краще зрізати. Курячі стегенця також миємо й розрізаємо на складові частини.

Укладаємо в каструлю ніжки разом з шматками курки.

Моркву чистимо, миємо й закладаємо в каструлю.

Ріпчасту цибулю моєму прямо в лушпинні, кінчики зрізаємо і відправляємо слідом за морквою.

Заливаємо продукти водою так, щоб покрити їх поверхню на сантиметр. Ставимо каструлю на плиту і доводимо все до кипіння. Коли буде з’являтися пінка, її знімаємо, щоб зберегти прозорість бульйону. Варимо майбутній холодець п’ять годин при дуже повільному кипінні.

За годину до готовності кладемо лаврове листя, перець і сіль за смаком.

Після варіння даємо бульйону разом з м’ясними частинами охолонути – на поверхні утворюється жирна плівка. Знімаємо її ложкою і викидаємо – так готовий холодець буде менш калорійним.

Виймаємо з бульйону м’ясні частини і моркву. Цибуля і спеції викидаємо.

Відокремлюємо м’ясо від кісток і хрящів. Поділяємо на невеликі шматочки. У форми для холодцю укладаємо м’ясо.

Часник очищаємо і пропускаємо через прес. Розподіляємо часникову кашку поверх м’яса.

Моркву нарізаємо декоративними шматочками і розкладаємо їх у формі в довільному порядку. Також кладемо листочки петрушки. Бульйон проціджуємо через марлю і заливаємо м’ясо у формах.

Остуджуємо форми з рідким холодцем, а потім прибираємо їх на холод до повного застигання. Готовий холодець можна подавати з гірчицею, хроном, чорним хлібом і вареною картоплею.

Приємного апетиту!

Рецепти на Новий рік Холодець з курки без желатину Холодець з свинини без желатину Холодець з свинини в каструлі Холодець з свинячих ніжок без желатину Холодець з свинячих ніжок в каструлі без желатину Холодець класичний