Щоб гусак, запечений в духовці, вийшов максимально соковитим і м’яким, начиніть його фруктами. Спробуйте простий домашній рецепт з яблуками і апельсинами. Готову страву порадує вас ніжним смаком і яскравим ароматом.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Гусак – 1 шт.
  • Яблука – 4 шт.
  • Апельсин – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Розмарин – 1 гілка
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Соєвий соус – 100 мл

Процес приготування:

Як приготувати гусака з яблуками і апельсинами в духовці? Підготуємо необхідні продукти. Фрукти і гусака промиваємо під водою. Даємо їм обсохнути.

Натираємо птицю сіллю і перцем. Всередину викладаємо гілочку розмарину, а також тонко порізану цибулю. Яблука і апельсини ріжемо часточками. Половиною з них також начиняємо продукт.

Закриваємо начиненого гусака зубочисткою. Ніжки можна зв’язати ниткою. Кладемо у форму для випікання і відправляємо на 1,5 години в розігріту до 180 градусів духовку.

За півгодини до готовності додаємо в блюдо залишилися шматочки фруктів. Птицю обмазуємо соєвим соусом. Випікаємо ще 30 хвилин.

Ароматний і соковитий гусак з фруктами готовий до подачі. Приємного апетиту!

Гусак з хрусткою скоринкою цілком у духовці Гусак з яблуками в духовці Гусак цілком у духовці Качка з апельсинами в духовці Рецепти на Новий рік