Дуже соковите, ситне і просто красиве блюдо. Завдяки тому, що розбираємо гусака шматочками, час приготування скорочується в рази – однієї години запікання буде достатньо. Яблука, чорнослив і морква дуже добре поєднуються з рум’яним м’ясом гусака – як за смаковими характеристиками, так і візуально. Додатково до такої страви можна подати відварну картоплю.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Гусак – 700 гр.
- Чорнослив – 70 гр.
- Яблука – 4 шт.
- Морква – 1 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Куркума – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до приготування гусака з яблуками і чорносливом, запеченим шматочками в духовці. Шматочки гусака промиваємо й обсушуємо. Якщо є надлишок жиру, його краще зрізати. Однак, повністю видаляти жирові ділянки не варто, оскільки витоплений жир дає соковитість і насиченість м’яса. Посипаємо шматочки сіллю, чорним меленим перцем і куркумою. Руками розтираємо спеції по поверхні шматочків.
Поміщаємо натерті прянощами шматки гусака в рукав.
Яблука миємо, обсушуємо, видаляємо з них насіннєві коробочки. Морква промиваємо, верхню шкірку очищаємо. Яблука і моркву нарізаємо невеликими шматочками.
Чорнослив без кісточок добре промиваємо у воді, обсушуємо на рушник і нарізаємо довільними шматочками.
До шматочках гусака в рукаві закладаємо підготовлений чорнослив, яблука та моркву. Намагаємося укласти їх так, щоб вони були рівномірно розподілені по м’ясу. Зав’язуємо рукав з обох сторін. По центру робимо пару дрібних проколів для виходу пари.
Укладаємо рукав у форму для запікання і ставимо її в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на середньо-нижній рівень. Запікаємо протягом години.
Готового гусака дістаємо з духовки. Рукав розрізаємо, обережно випускаємо пар і повністю розкриваємо. Перекладаємо шматочки разом з начинкою з форми на порційні тарілки і подаємо в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!
Гусак в духовці Гусак з яблуками в духовці Гусак з яблуками і чорносливом в духовці Гуска з чорносливом в духовці Рецепти на Новий рік