Джем з ароматною чорної смородини – прекрасне доповнення до чаю. Ласощі має приємний кисло-солодкий смак і відмінно виступає як самостійне блюдо, так і в якості доповнення до оладок і млинців.


Інгредієнти: на 1 л.

  • чорна Смородина – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Лимонна кислота – 0,5 ч. л.
  • Вода – 120 мл

Процес приготування:

Як почати готувати густий джем з чорної смородини? Чорну смородину очищаємо і промиваємо під струменем води. Потім ягоди раздавливаем ложкою, заливаємо невеликою кількістю води і ставимо на вогонь. Чекаємо кипіння, потім варимо на середньому вогні близько 10 хвилин.

Повільно висипаємо в ягідну суміш цукор. Постійно помішуємо. Знову доводимо до кипіння і варимо близько 25 хвилин. Не забуваємо помішувати. Суміш легко стане густою, завдяки особливим властивостям ягід.

Розливаємо вариво по стерилізованим банкам, залишаємо охолонути. Через деякий час джем готовий. Приємного апетиту!

Варення з чорної смородини Варення з чорної смородини з лимоном Джем з чорної смородини Джеми Чорна смородина на зиму