Джем з ароматною чорної смородини – прекрасне доповнення до чаю. Ласощі має приємний кисло-солодкий смак і відмінно виступає як самостійне блюдо, так і в якості доповнення до оладок і млинців.
Інгредієнти: на 1 л.
- чорна Смородина – 1 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
- Лимонна кислота – 0,5 ч. л.
- Вода – 120 мл
Процес приготування:
Як почати готувати густий джем з чорної смородини? Чорну смородину очищаємо і промиваємо під струменем води. Потім ягоди раздавливаем ложкою, заливаємо невеликою кількістю води і ставимо на вогонь. Чекаємо кипіння, потім варимо на середньому вогні близько 10 хвилин.
Повільно висипаємо в ягідну суміш цукор. Постійно помішуємо. Знову доводимо до кипіння і варимо близько 25 хвилин. Не забуваємо помішувати. Суміш легко стане густою, завдяки особливим властивостям ягід.
Розливаємо вариво по стерилізованим банкам, залишаємо охолонути. Через деякий час джем готовий. Приємного апетиту!
Варення з чорної смородини Варення з чорної смородини з лимоном Джем з чорної смородини Джеми Чорна смородина на зиму