Хачапурі – це грузинські коржі, яких кілька видів, що розрізняються за формою і складом. Приміром, по-аджарський, рецепти яких ми пропонуємо, виглядають як човники з сиром, залиті яйцем. Хачапурі повноцінно підійде в якості ситного і смачного другого блюда.
Даний хачапурі по-аджарськи
Давайте приготуємо справжнє грузинське блюдо в домашніх умовах. Потрібно робити все з любов’ю і тоді ароматна коржик обов’язково порадує вас своїм смаком.
Інгредієнти: на 1 порц.
- Борошно пшеничне – 2 склянки
- Сіль – 1 ч. л.
- Яйце – 1 шт.
- Кефір – 100 мл
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Молоко коров’яче – 5 ст. л.
- Сир голландський – 200 гр.
- Яйце – 3 шт.
Процес приготування:
Готувати хачапурі по-аджарськи на кефірі легко! Розбиваємо в миску яйце. Додаємо до нього сіль і цукор. Віночком збиваємо.
вливаємо Туди кефір. У борошно (1,5 склянки) всипаємо 1 ч. л. соди і просіваємо. Відправляємо в миску з кефіром. Руками вимішуємо тісто близько 5 хвилин. Воно повинно стати м’яким. Перекладаємо його в миску і накриваємо серветкою. Залишаємо осторонь хвилин на тридцять.
Сир натираємо на дрібній тертці. Це буде основа нашої начинки.
Яйце збиваємо, а потім додаємо до нього 5 ст. л. молока.
Яєчно-молочну масу додаємо до сиру і перемішуємо.
Розділимо тісто на 2 частини. На столі, присипаним борошном, розкачуємо з кожної коло.
По краях закручуємо тісто трубочками до середини, щоб вийшов човник.
На кожен човник викладаємо начинку. Відправляємо випікатися на 15 хвилин. Температура духовки – 230 градусів.
Коли на коржику з’явиться золотава скоринка, дістаємо з духовки і вливаємо в кожну по яйцю. Знову повертаємо в духовку на пару хвилин.
Приємного апетиту!
Новости