Сирні коржики або хачапурі по-грузинськи готуються на дріжджовому, пісному тесті або тесті на мацоні. Можна покласти в якості начинки різні види сиру і самостійно регулювати його кількості, чим більше начинки, тим соковитіше вони будуть.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно пшеничне 0.5 кг
- Сир (м’який) – 250 – 300 гр.
- Молоко коров’яче – 300 мл
- Яйце – 4 шт.
- Сіль – за смаком
- Олія соняшникова – 3 – 4 ст. л.
Процес приготування:
Як приготувати хачапурі по-грузинськи? Сир наріжте смужками, якщо він дуже солоний, покладіть його в емальований посуд, залийте холодною водою і накрийте кришкою, залиште на кілька годин. Потім воду злийте, відіжміть сир, додайте до нього два яйця і добре розімніть сир.
Влийте молоко в миску, додайте сіль, яйця, збийте всі інгредієнти. Додайте просіяне борошно, замісіть круте тісто. Розділіть тісто на 4 частини і розкачайте їх у прямокутні пласти.
На кожен пласт покладіть ¼ частину сирної начинки, сформуйте з тіста конверти.
Розігрійте сковороду, влийте соняшникову олію, смажте на невеликому вогні під закритою кришкою хачапурі спочатку швами донизу. Коли вони підрум’яняться переверніть на іншу сторону. Хачапурі по-грузинськи подавайте до столу теплими.
Приємного апетиту!
Хачапурі Хачапурі з сиром і яйцом Хачапурі з сиром на сковороді Хачапурі на сковороді