Досвідчені кулінари не дадуть збрехати, що хачапурі – це блюдо, яке має безліч варіантів приготувань. У цьому рецепті ми представимо вашій увазі варіант приготування імеретинських хачапурі, відмінною рисою яких є кругла форма.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Масло рослинне – 30 мл
- Вода – 350 мл
- Сухі дріжджі – 10 гр.
- Сир Сулугуні – 300 гр.
- Борошно пшеничне – 500 гр.
- Сіль – 2 ч. л.
- Масло вершкове – 10 гр.
Процес приготування:
Як почати готувати хачапурі в домашніх умовах? Цукор з сіллю і дріжджі заливаємо теплою водою. В отриману однорідну масу необхідно додати просіяне борошно і рослинне масло. Все необхідно ретельно перемішати. Потім накриваємо масу плівкою і ставимо в тепле місце.
Чекаємо на сорок хвилин. Після закінчення часу висипаємо в тісто решту борошна, добре все вимішуємо і знову залишаємо в теплому місці на десять хвилин.
Тим часом промиту зелень необхідно подрібнити, а сир натерти на тертці.
Сир і зелень з’єднуємо і перемішуємо.
Тісто розділяємо на невеликі шматочки. Кожен шматочок розкачуємо і викладаємо по центру начинку.
Потім краю необхідно защипить і злегка пройтися качалкою по сформованому хачапурі.
Обсмажуємо хачапурі на сковорідці до утворення золотистої скоринки.
Хачапурі Хачапурі з сиром Хачапурі з сиром на сковороді Хачапурі з сулугуні