Тонкий вірменський хліб лаваш смачний і сам по собі, але ще смачніше він буде, якщо ви загорнете в нього сирно-сирну начинку зі свіжою зеленню і обжарите в гарячому маслі, звернувши хачапурі конвертиками кшталт наших млинців. Цей варіант хачапурі дуже економний і швидкий, він не вимагає складних маніпуляцій з приготуванням тіста, як рецепт класичних хачапурі, з ним впорається будь-яка господиня. В начинку додайте спеції і часник по вашому смаку, але можна і обмежитися лише одним сирним сиром.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Лаваш – 1 пакет
  • Сир – 250 гр.
  • Сир Пармезан – 150 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Часник – за смаком
  • Зелень – 1 пучок
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Почнемо готувати хачапурі з лаваша. У мисці розімніть виделкою сир, додайте натертий сир, розмішайте.

Яйця курячі додайте до начинки.

Будь-яку свіжу зелень дрібно нарубаєте, додайте туди ж і часник, сіль, будь-які спеції і приправи, перемішати начинку.

Лаваш розрізати на квадрати розміром близько 15х15 см. Слідкуйте, щоб ваш лаваш був свіжим, інакше він розколеться, що абсолютно не потрібно. У центр кожного квадрата покладіть трохи начинки.

Кожен квадрат складіть конвертиком і притисніть їх, щоб начинка розподілилася рівномірно.

Обсмажте хачапурі з лаваша в нагрітому рослинному маслі на сковорідці з кожної сторони.

Готові хачапурі можна викласти на паперовий рушник, щоб видалити зайвий жир. Подавайте їх до столу зі сметанним соусом.

Приємного апетиту!

Хачапурі Хачапурі з сиром Хачапурі з сиром і зеленню Хачапурі з сиром і сиром Хачапурі з сиром і яйцем Хачапурі по-имеретински