Тісто для хачапурі по даному рецепту готується на кефірі з додаванням соди. А для наповнення використовується суміш сирів і сиру – по підсумку маємо дуже ніжну, насичену начинку, яка тягнеться при розломі і просто тане в роті.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Кефір – 500 мл
- Борошно пшеничне – 4 склянки
- Яйце – 2 шт.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Сіль – 1,5 ч. л.
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Сир – 150 гр.
- Сир Сулугуні – 150 гр.
- Сир Фета – 150 гр.
- Сир бринза – 100 гр.
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Для приготування хачапурі з сиром на кефірі яйця розбиваємо в миску, збиваємо виделкою з сіллю і содою.
Додаємо кефір, перемішуємо. Всипаємо потроху борошно, замішуючи тісто.
Важливо вчасно зупинитися, щоб тісто вийшло м’яким і податливим, але з яким зручно працювати. Приготованого тесту потрібно дати «відпочити» в холодильнику протягом однієї години.
Кожен вид сиру натираємо на дрібній тертці.
тертий сир Змішуємо з сиром руками до отримання вологої маси.
Руками катаємо з маси вісім кульок. Тісто ділимо на вісім частин і кожну частину розкачуємо в плоский круг. Укладаємо по центру кожного кола по кульці сирної начинки.
Краї тіста піднімаємо і защипуємо.
Отриманий мішечок перевертаємо защипами вниз і з допомогою качалки розгортаємо в плоску корж за розміром сковороди, в якій будуть обсмажуватися хачапурі.
У сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії і обсмажуємо хачапурі на середньо-низькій температурі з обох боків до рум’яної скоринки. Подаємо в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!
Хачапурі з бринзою Хачапурі з сиром і сиром Хачапурі з сиром на сковороді Хачапурі з сулугуні Хачапурі на кефірі Хачапурі на кефірі на сковороді Хачапурі на кефірі на сковороді з сиром