Класичний рецепт ханума дуже просто повторити вдома. Смачне і апетитне блюдо сподобається мешканцям і гостям. М’яке тісто і соковита, поживна начинка – просто смакота!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно пшеничне – 210 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Фарш м’ясний – 500 гр.
- Вода – 750 мл
- Масло соняшникове – 30 мл
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Картопля – 3 шт.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка
- Лавровий лист – 2 шт.
- Перець запашний – 3 шт.
Процес приготування:
Приступимо до приготування класичного рецепту ханум. Борошно просіваємо через ситечко, щоб наповнити її повітрям. Змішуємо борошно, яйце, 50 мл води і соняшникова олія Добре вимішуємо і відправляємо в целофан на 15 хв. настоятися.
Тепер чистимо цибулю і дрібно ріжемо його квадратиками.
Одну цибулину, додаємо у фарш, заправляємо його сіллю і чорним меленим перцем.
Моркву чистимо і натираємо на тертці.
Обсмажуємо моркву і цибулю на рослинній олії до рум’яного кольору, близько 10-15 хв.
Картоплю чистимо і також натираємо на крупній тертці.
Розкачуємо тісто і робимо з нього коло. Першим шаром кладемо фарш, потім викладаємо картоплю і на нього засмажку з моркви і цибулі. Звертаємо в рулет і кладемо в круглу форму.
Заливаємо воду в каструлю, кладемо лавровий лист і чорний перець горошком і встановлюємо на неї страву. Готуємо в режимі «На пару» 50 хв.
Приємного апетиту!
Ханум