Цікаве східне блюдо з соковитою начинкою з картоплі і капусти, яку можна приготувати в пост. Готується ханум на пару, тому є низькокалорійним і поживним.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Вода – 260 мл
  • Борошно пшеничне – 550 гр.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Капуста білокачанна – 350 – 450 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Картопля – 1 – 2 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати ханум з картоплею і капустою. Змішайте просіяне борошно і сіль. Окремо змішайте яйце, воду і рослинну олію. Потім з’єднайте всі компоненти і замісіть тісто.

Цибулю очистіть і наріжте півкільцями. Капусту нашаткуйте тонкими смужками. Картопля очистіть і натріть на крупній тертці. Обсмажте спочатку цибулю на сковороді.

Потім додайте капусту і картоплю. Смажте до м’якості, посоліть і приправити овочі за смаком.

Тісто розділити на 2-3 частини і розкачайте їх.

На тісто викладіть начинку, рівномірно розподіліть її і згорнути рулети.

Готуйте ханум на пару 40 хвилин.

Готову страву за бажанням можна змастити вершковим масло і подавати на стіл зі сметаною і свіжою зеленню.

Приємного апетиту!

Ханум