Класичний рецепт ханума дуже просто повторити вдома. Смачне і апетитне блюдо сподобається мешканцям і гостям. М’яке тісто і соковита, поживна начинка – просто смакота!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 210 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Фарш м’ясний – 500 гр.
  • Вода – 750 мл
  • Масло соняшникове – 30 мл
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Перець запашний – 3 шт.

Процес приготування:

Приступимо до приготування класичного рецепту ханум. Борошно просіваємо через ситечко, щоб наповнити її повітрям. Змішуємо борошно, яйце, 50 мл води і соняшникова олія Добре вимішуємо і відправляємо в целофан на 15 хв. настоятися.

Тепер чистимо цибулю і дрібно ріжемо його квадратиками.

Одну цибулину, додаємо у фарш, заправляємо його сіллю і чорним меленим перцем.

Моркву чистимо і натираємо на тертці.

Обсмажуємо моркву і цибулю на рослинній олії до рум’яного кольору, близько 10-15 хв.

Картоплю чистимо і також натираємо на крупній тертці.

Розкачуємо тісто і робимо з нього коло. Першим шаром кладемо фарш, потім викладаємо картоплю і на нього засмажку з моркви і цибулі. Звертаємо в рулет і кладемо в круглу форму.

Заливаємо воду в каструлю, кладемо лавровий лист і чорний перець горошком і встановлюємо на неї страву. Готуємо в режимі «На пару» 50 хв.

Приємного апетиту!

Ханум