Апетитне і поживне блюдо, приготоване на пару. Відмінна ідея для званої вечері і сімейного обіду. Виходить дуже ситно і смачно!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно пшеничне – 300 гр.
- Вода – 150 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Свинячий фарш – 350 гр.
- Болгарський перець солодкий – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Картопля – 1 шт.
- Кріп – 3 шт.
- Петрушка – 3 гілки
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло вершкове – 20 гр.
Процес приготування:
Щоб приготувати класичний ханум в мантоварке, змішуємо борошно, холодну кип’ячену воду, яйце і сіль.
Все добре перемішуємо і формуємо густе, еластичне тісто.
Цибулю чистимо від луски і ріжемо невеликими квадратиками.
Болгарський перець промиваємо, розрізаємо на дві частини і чистимо від насіння. Потім також ріжемо його кубиками.
Обсмажуємо цибулю на рослинній олії 10 хвилин, потім додаємо перець і смажимо ще 10 хв, періодично помішуючи, щоб не пригоріло.
Картоплю чистимо і натираємо на тертці з великими пластівцями.
Змішуємо фарш, перець з цибулею і картоплю. Додаємо сіль і чорний мелений перець за смаком.
Розкачуємо тісто в формі кола. Викладаємо начинку і звертаємо в рулет. Тепер заливаємо літр води в мультиварку, встановлюємо чашу для готування на пару і викладаємо кермі, заокруглюючи його. Включаємо мультиварку в режимі «На пару» і залишаємо на 50 хв.
Змащуємо готовий ханум вершковим маслом.
Приємного апетиту!
Ханум