Знамените узбецька страва, яке готують з різними начинками, наприклад, з м’ясом і картоплею. Ханум за смаком дещо нагадує манти або пельмені, але вигляд звичайно має інший.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Вода – 300 гр.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Фарш м’ясний – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Картопля – 2 шт.

Процес приготування:

Почнемо готувати ханум з м’ясом і картоплею. Всипте просіяне борошно в миску, додайте яйця, теплу воду і рослинну олію. Замісити гладке і пружне тісто.

Поки готується начинка, тісто помістіть в холодильник. Змішайте фарш з нарізаною ріпчастою цибулею, додайте спеції і сіль за смаком.

Картоплю почистіть, помийте і натріть на крупній тертці. Додайте картоплю до фаршу.

дістаньте Тісто з холодильника, розділіть на кілька частин. Шматочки тіста розкачайте в тонкі коржі.

На тісто викладіть начинку, розподіліть її ложкою по всій поверхні, залишаючи вільними краю.

Тісто з начинкою скрутіть в рулети.

Готуйте ханум на пару в мантышнице або мультиварці 40 хвилин. Готову страву подавати з соусами і зеленню за смаком.

Приємного апетиту!

Ханум