Ханум готують у багатьох країнах Азії. По класичному рецепту начинка загортається в тісто і утворює цілий рулет. Подають ханум на загальному блюді, а в центр рулету зазвичай завадять піалу з соусом.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно пшеничне – 2,5 склянки
- Кефір – 0,5 склянки
- Яйце – 1 шт.
- Олія соняшникова – 2 – 3 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Фарш м’ясний – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Морква – 1 шт.
- Картопля – 1 шт.
- Зелень – 1 пучок
- Масло вершкове – 50 гр.
- Приправа (на вибір) – за смаком
Процес приготування:
Щоб приготувати ханум з фаршем і картоплею в духовці, в миску просійте борошно, розбийте яйце, всипте сіль і добре перемішайте. Далі влийте рослинне масло і кефір. Замішують тісто до тих пір, поки воно не стане гладким і однорідним.
Овочі помийте, прокрутіть через м’ясорубку і змішайте їх з фаршем.
Тісто розкачати в тонкий прямокутний пласт, викладіть на нього начинку і розрівняйте її по всій поверхні, завбачливо відступаючи від країв.
скрутіть Тісто в рулет, закріпіть краю. Лист фольги змастіть рослинною олією, покладіть на нього рулет і загорніть краї фольги.
Запікайте ханум в духовці при 200 градусах 50-60 хвилин. Потім розгорніть фольгу і запікайте блюдо ще 10-15 хвилин. Подавайте ханум на загальному блюді в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!
Ханум