Страви з фаршем є в багатьох кухнях світу. Традиційний узбецький ханум готується з свинячого, баранячого або яловичого фаршу. Але для любителів більш легкої їжі, пропонуємо варіант ханума з курячого м’яса.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Курячий фарш – 700 – 800 гр.
- Цибуля ріпчаста – 3 – 4 головки
- Морква – 1 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Вода – 150 мл
- Борошно пшеничне – 350 – 400 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
Готувати ханум з курячим фаршем легко! У миску всипте просіяне борошно і сіль, влийте воду і столову ложку рослинної олії, розбийте одне яйце. Замісіть еластичне тісто і дайте йому трохи часу відпочити, поки готується начинка.
Моркву очистіть, помийте і натріть на крупній тертці. Ріпчасту цибулю дрібно наріжте. Обсмажте на олії цибулю і моркву. В зажарку додайте сіль і перець за смаком.
Тісто розкачайте в тонкий пласт, викладіть начинку з курячого фаршу і овочевий засмажки.
Згорніть рулет, закріпіть каря тесту. Укладіть рулет в змащену маслом пароварку. У воду для аромату можна додати духмяний перець, лавровий лист і трохи солі.
Готуйте ханум 40-45 хвилин. Готову страву посипте свіжою зеленню і полити сметаною.
Приємного апетиту!
Ханум