Страви з фаршем є в багатьох кухнях світу. Традиційний узбецький ханум готується з свинячого, баранячого або яловичого фаршу. Але для любителів більш легкої їжі, пропонуємо варіант ханума з курячого м’яса.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Курячий фарш – 700 – 800 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 3 – 4 головки
  • Морква – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Вода – 150 мл
  • Борошно пшеничне – 350 – 400 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Готувати ханум з курячим фаршем легко! У миску всипте просіяне борошно і сіль, влийте воду і столову ложку рослинної олії, розбийте одне яйце. Замісіть еластичне тісто і дайте йому трохи часу відпочити, поки готується начинка.

Моркву очистіть, помийте і натріть на крупній тертці. Ріпчасту цибулю дрібно наріжте. Обсмажте на олії цибулю і моркву. В зажарку додайте сіль і перець за смаком.

Тісто розкачайте в тонкий пласт, викладіть начинку з курячого фаршу і овочевий засмажки.

Згорніть рулет, закріпіть каря тесту. Укладіть рулет в змащену маслом пароварку. У воду для аромату можна додати духмяний перець, лавровий лист і трохи солі.

Готуйте ханум 40-45 хвилин. Готову страву посипте свіжою зеленню і полити сметаною.

Приємного апетиту!

Ханум