Ханум – чудове блюдо узбецької кухні, яке легко можна приготувати, якщо у вас в арсеналі є мантоварка. Страва, яка готується на пару, тому тісто навіть без яйця добре тримає форму і виходить дуже м’яким.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Для тіста: –
  • Борошно пшеничне – 350 – 400 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Вода – 200 мл
  • Для начинки: –
  • Яловичина – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 – 3 головки
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – для змазування

Процес приготування:

Готувати ханум з м’ясом в мантоварке легко! Змішайте в мисці, воду, сіль і просіяне борошно. Добре вимісити тісто руками, воно має бути м’яким і еластичним.

Тісто розділіть на три рівні частини. Розкачайте їх в тонкі пласти.

Далі розріжте тісто на три прямокутні смужки.

яловичий фарш додати дрібно нарізану цибулю, посоліть і приправте за смаком.

На середину смужок тіста викладіть начинку. Краї тіста змастіть рослинною олією і скріпіть їх.

скрутіть Тісто в рулет, край добре закріпіть, щоб заготовка не розгорнулася. Так вчините з усім тестом і начинкою.

Диск мантоварки змастіть рослинною олією. Отримані заготовки викладіть на диск. Готуйте ханум 40-45 хвилин.

Готовий ханум подавайте на стіл в гарячому вигляді з соусами за смаком. Страва виглядає дуже красиво.

Приємного апетиту!

Ханум