Ханум – чудове блюдо узбецької кухні, яке легко можна приготувати, якщо у вас в арсеналі є мантоварка. Страва, яка готується на пару, тому тісто навіть без яйця добре тримає форму і виходить дуже м’яким.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Для тіста: –
- Борошно пшеничне – 350 – 400 гр.
- Сіль – за смаком
- Вода – 200 мл
- Для начинки: –
- Яловичина – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 – 3 головки
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – для змазування
Процес приготування:
Готувати ханум з м’ясом в мантоварке легко! Змішайте в мисці, воду, сіль і просіяне борошно. Добре вимісити тісто руками, воно має бути м’яким і еластичним.
Тісто розділіть на три рівні частини. Розкачайте їх в тонкі пласти.
Далі розріжте тісто на три прямокутні смужки.
яловичий фарш додати дрібно нарізану цибулю, посоліть і приправте за смаком.
На середину смужок тіста викладіть начинку. Краї тіста змастіть рослинною олією і скріпіть їх.
скрутіть Тісто в рулет, край добре закріпіть, щоб заготовка не розгорнулася. Так вчините з усім тестом і начинкою.
Диск мантоварки змастіть рослинною олією. Отримані заготовки викладіть на диск. Готуйте ханум 40-45 хвилин.
Готовий ханум подавайте на стіл в гарячому вигляді з соусами за смаком. Страва виглядає дуже красиво.
Приємного апетиту!
Ханум