Суп харчо, приготований за допомогою мультиварки «Полярис», сподобається не тільки поціновувачам грузинської кухні. Його смакота полягає в правильному наборі інгредієнтів, і в особливому температурному режимі цього девайса, герметичності його простору, завдяки якому в супі зберігаються всі аромати. Продукти для харчо беремо класичні: яловичину, рис, кислий соус, волоські горіхи і прянощі.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Грудинка яловича – 1 кг
- Рис білий – 0.5 склянки
- Гранатовий сік – 0.5 ст.
- Томатна паста – 1 ст. л.
- Волоський горіх – 0.5 склянки
- Цибуля ріпчаста – 3 головки
- Корінь петрушки – 1 шт.
- Борошно пшеничне – 1 ст. л.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Часник – 5 зуб.
- Приправа Хмелі-Сунелі – 1 ч. л.
- Кінза – 1 пучок
- Перець чилі – 1 шт.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Вода – 2 л
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати харчо в мультиварці Поларіс? Насамперед підготуйте до роботи ваш «Полярис» і відміряйте потрібну кількість зазначених у рецепті інгредієнтів.
Шматок яловичини промийте і наріжте на середні шматочки. Очищену цибулину наріжте на невеликі кубики. Корінь петрушки подрібніть на крупну тертку. Гострий перчик очистіть від насіння і наріжте тонкими кільцями. Будь-яким способом волоські горіхи подрібніть.
В чашу «Поляриса» налийте олію і увімкніть програму «Смаження» на 20 хвилин. У розігрітому маслі обсмажте спочатку протягом 7 хвилин нашатковану цибулю з гострим перцем і тертим коренем петрушки.
Потім перекладіть до них шматочки яловичини і при помішуванні обсмажте м’ясо протягом ще 10 хвилин. Потім до смаженій м’ясу налийте розведену у воді борошно, перемішайте і готуйте ще 1 хвилину. Борошно зробить суп густішим.
Потім у чашу покладіть томатну пасту, налийте гранатовий сік, перекладіть подрібнені волоські горіхи і рис. Потім залийте вміст чаші 2 літрами чистої води і додайте лист лавра, хмелі-сунелі і по своєму смаку суп посоліть. Кришку мультварки закрийте і увімкніть програму «Суп». Час готування для супу харчо повинно бути 1,5 години.
Після сигналу про закінчення програми, суп перемішайте, зніміть пробу, додайте в харчо подрібнені зубки часнику і нарізану кинзу. Харчо в мультиварці «Полярис» можете розливати в порційні тарілки і подавати до обіду, але дайте супу кілька хвилин для настоювання.
Приємного апетиту!
Суп харчо в мультиварці Суп харчо класичний Харчо з рисом Харчо з часником Харчо з яловичини з рисом і томатною пастою Харчо з яловичини з рисом класичний Харчо по-грузинськи