Коли мова йде про грузинської кухні, то на думку відразу приходять хачапурі та хінкалі. Ми хочемо познайомити вас з ще одним смачним грузинським стравою, суп харчо. Це наваристое, пікантне і ситне блюдо, яке можна подати на обід.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Морква – 1 шт.
- Картопля – 3 шт.
- Яловичина – 500 гр.
- Рис білий – 100 гр.
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Томатна паста – 60 мл
- Перець червоний мелений – 0,5 ч. л.
- Волоський горіх – 100 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Кінза – 0,5 пучків
- Петрушка – 0,5 пучків
- Лавровий лист – 1 шт.
- Приправа Хмелі-Сунелі – 1 ст. л.
- Часник – 4 зуб.
- Вода – 2 л
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до готування харчо з яловичини з картоплею і рисом за класичним рецептом. М’ясо промийте, покладіть в каструлю і залийте його водою. Вміст каструлі доведіть до кипіння, додайте сіль, перець горошком і лавровий лист, варіть 40 хвилин.
Картоплю почистіть, помийте і наріжте кубиками. Через 40 хвилин після початку варіння м’яса, покладіть його в бульйон.
Ще через 10 хвилин додайте промитий рис.
Моркву, перець і цибулю помийте. Наріжте овочі кубиками. Обсмажте овочі на рослинному маслі.
Готове м’ясо вийміть з бульйону і додайте до овочів, перемішайте і смажте 2-3 хвилини.
Потім в зажарку додайте томатну пасту, 100 мілілітрів води, спеції, подрібнений часник і волоські горіхи, перемішайте і тушкуйте на повільному вогні 5-7 хвилин.
Коли рис і картопля будуть готові, перекладіть зажарку в каструлю, варіть 5 хвилин. Потім додайте рубану зелень і сіль за смаком, доведіть до кипіння.
Зніміть каструлю з вогню, трохи остудіть харчо і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Суп харчо Харчо з картоплею Харчо з часником Харчо з яловичини з картоплею Харчо з яловичини з картоплею, рисом і томатною пастою Харчо з яловичини з рисом і томатною пастою Харчо з яловичини з рисом класичний Харчо по-грузинськи з волоськими горіхами