Нашій людині їсти суп без картоплі незвично, і господиня повинна варити супи згідно смаковими уподобаннями своїх близьких, тому готуємо харчо по російському варіанту – з картоплею. В рецепті традиційний грузинський соус для харчо пропонується замінити томатною пастою з додаванням соусу ткемалі, адже не завжди є під рукою всі інгредієнти для класичного грузинського харчо. Готується такий суп швидко.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Яловичина – 500 гр.
- Рис білий – 0.5 склянки
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Картопля – 4 шт.
- Часник – 4 зуб.
- Ткемалі – 3 ст. л.
- Томатна паста – 1 ст. л.
- Приправа Хмелі-Сунелі – 1 ст. л.
- Петрушка – 1 пучок
- Лавровий лист – 2 шт.
- Сіль – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
- Вода – 2 л
Процес приготування:
Щоб приготувати харчо з яловичини з рисом, картоплею і томатною пастою, яловичину промити холодною водою і наріжте на середні кубики.
Помістіть їх в каструлю для варіння супу, залийте 2 літрами води і поставте варитися.
У киплячий бульйон після зняття пінки з поверхні насипте чайну ложечку солі, покласти лаврові листочки і варіть яловичину на середньому вогні протягом півгодини.
Поки м’ясо вариться, почистіть картоплини і цибулину. Потім картоплю наріжте на кубики, цибулю дрібно наріжте, наріжте промиту петрушку і порубаєте ножем очищені зубки часнику.
Зварену яловичину шумівкою перекладіть з бульйону на тарілку. Бульйон процідіть і вилийте в ту ж каструлю.
Потім бульйон доведіть до кипіння і перекладіть в нього картопляні кубики і промитий рис. Варіть до повної готовності картоплі.
Поки картопля і рис варяться, розігрійте в сковороді олію. Потім обсмажте в маслі нашатковану цибулю.
Потім до смаженій луку перекладіть шматочки відвареної яловичини і посмажте м’ясо з цибулею протягом 5 хвилин.
В каструлю до вже звареним рису та картоплі перекладіть обсмажену яловичину, додайте томатну пасту і соус ткемалі, перемішайте і поваріть харчо ще 5 хвилин. Потім вимкніть вогонь.
В суп покладіть подрібнені часник з петрушкою, насипте хмелі-сунелі, перемішайте і залиште харчо під закритою кришкою на 10-15 хвилин для настоювання.
Харчо з яловичини з картоплею, рисом і томатною пастою готово. Можете розливати в порційні тарілки і подавати до обіду.
Приємного апетиту і вдалих страв!
Харчо з рисом і томатною пастою Харчо з яловичини з картоплею, рисом і томатною пастою Харчо з яловичини з рисом і томатною пастою Харчо з яловичини з рисом класичний Харчо з яловичини по-грузинськи