Хашлама – це тушковане м’ясо з овочами. Страва чимось може нагадати суп, оскільки містить бульйон. Існує безліч способів приготування хашлама, в даному рецепті пропонуємо приготувати її чуваська варіант. В якості м’ясної бази використовуємо баранину, також відмінно підійде і яловичина. А готувати будемо не на плиті, а в духовці. Блюдо виходить соковитим, ніжним і дуже насиченим.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Баранина – 1,5 кг
- Картопля – 2 кг
- Помідори свіжі – 1 кг
- Морква – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 3 головки
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Петрушка – 0.5 пучків
- Масло рослинне – для змазування
Процес приготування:
Як приготувати хашламу по-чувашски з баранини? Шматок баранини промиваємо, обсушуємо і нарізаємо впоперек волокон на маленькі шматочки. Ідеально для хашлама підходять ребра – рубаємо їх невеликими відрізками. Казан змащуємо зсередини рослинним маслом і викладаємо на дно половину від усього обсягу підготовленої баранини. Солимо і перчимо. Ріпчасту цибулю очищаємо, промиваємо і ріжемо ножем на кубики. Висипаємо його поверх м’яса.
Картоплю очищаємо від шкірки, миємо й ріжемо на невеликі кубики. Половину від усього картоплі висипаємо на цибулю з бараниною. Посипаємо невеликою кількістю солі.
Помідори миємо й ріжемо кружальцями або полукружиями. Моркву очищаємо від верхньої шкірки, промиваємо та нарізаємо тонкими кружечками. На картоплю викладаємо залишилася баранину. На неї розміщуємо спочатку моркву, а потім томати. Солимо і перчимо. Вливаємо склянку води. Закриваємо казан кришкою і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на дві години.
Після закінчення зазначеного часу знімаємо кришку і залишаємо хашламу в духовці ще на годину. Готову страву дістаємо з духовки і даємо трохи охолонути. Розкладаємо хашламу по порційних тарілках і щедро посипаємо рубаною зеленню петрушки.
Приємного апетиту!
Хашлама Хашлама з баранини