Хашлама по-вірменськи готується з додаванням пива, а іноді зустрічаються варіанти з червоним вином. Саме останній і будемо готувати за цим рецептом. Технологія приготування хашлама приблизно така ж: нарізаємо м’ясо з овочами і вкладаємо їх в глибоку сковороду або каструлю, присмачуючи сіллю і спеціями. Завершальний крок перед гасінням – додавання вина. Це додасть страві червонуватий відтінок і цікаве післясмак. Безперечно варто спробувати!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Свинина – 800 гр.
  • Болгарський перець солодкий – 3 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Кабачки – 1 шт.
  • Помідори свіжі – 4 шт.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Часник – 4 зуб.
  • Червоне сухе вино – 1 склянка
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Коріандр – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Кріп – 1 пучок
  • Петрушка – 1 пучок
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Готувати хашламу по-вірменськи з свинини просто! Для такої хашлама ідеально підходить грудинка з помірним вмістом жиру – м’ясо в результаті виходить дуже ніжним, а бульйон – насиченим. Обсушуємо свинину паперовими рушниками і нарізаємо невеликими шматочками. Якщо є надлишок жиру, то його варто зрізати. У глибокій сковороді розігріваємо невелику кількість рослинного масла. Якщо свинина містить виражені прошарку жиру, можна і зовсім обійтися без масла. Підсмажуємо м’ясо до рум’янцю при середньо-високій температурі плити. Посипаємо свинину сіллю, коріандром і чорним меленим перцем.

Тепер черга овочів. Болгарські перці звільняємо від насіння і плодоніжки, після чого нарізаємо м’якоть квадратиками. Помідори промиваємо, обсушуємо, вирізаємо слід від плодоніжки. Нарізаємо помідори гуртками. Часник очищаємо від лушпиння і рубаємо ножем. Відправляємо овочі до м’яса у сковорідку.

Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і ріжемо ножем на тонкі півкільця. Моркву чистимо, миємо й ріжемо на кубики. Кабачок промиваємо та нарізаємо невеликими шматочками. Перець чилі нарізаємо тонкими кільцями. Кількість чилі контролюємо, відповідно до власних вподобань. Викладаємо підготовлені овочі в сковороду, злегка перемішуємо. Додаємо сіль за смаком. Вливаємо вино і закриваємо кришкою. Коли вміст сковороди закипить, зменшуємо температуру плити до мінімуму і готуємо хашламу при повільному кипінні протягом півтора годин.

Готову хашламу розкладаємо по порційних тарілках разом з утворився бульйоном. Петрушку і кріп дрібно рубаємо ножем і посипаємо зеленню поверхню страви. Подаємо в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Кабачки з м'ясом на сковороді Кабачки з помідорами ПП рецепти з кабачків Страви з кабачків Хашлама Хашлама по-вірменськи