Хашлама по-вірменськи готується з додаванням пива, а іноді зустрічаються варіанти з червоним вином. Саме останній і будемо готувати за цим рецептом. Технологія приготування хашлама приблизно така ж: нарізаємо м’ясо з овочами і вкладаємо їх в глибоку сковороду або каструлю, присмачуючи сіллю і спеціями. Завершальний крок перед гасінням – додавання вина. Це додасть страві червонуватий відтінок і цікаве післясмак. Безперечно варто спробувати!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Свинина – 800 гр.
- Болгарський перець солодкий – 3 шт.
- Морква – 1 шт.
- Кабачки – 1 шт.
- Помідори свіжі – 4 шт.
- Перець чилі – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Часник – 4 зуб.
- Червоне сухе вино – 1 склянка
- Перець чорний мелений – за смаком
- Коріандр – за смаком
- Сіль – за смаком
- Кріп – 1 пучок
- Петрушка – 1 пучок
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Готувати хашламу по-вірменськи з свинини просто! Для такої хашлама ідеально підходить грудинка з помірним вмістом жиру – м’ясо в результаті виходить дуже ніжним, а бульйон – насиченим. Обсушуємо свинину паперовими рушниками і нарізаємо невеликими шматочками. Якщо є надлишок жиру, то його варто зрізати. У глибокій сковороді розігріваємо невелику кількість рослинного масла. Якщо свинина містить виражені прошарку жиру, можна і зовсім обійтися без масла. Підсмажуємо м’ясо до рум’янцю при середньо-високій температурі плити. Посипаємо свинину сіллю, коріандром і чорним меленим перцем.
Тепер черга овочів. Болгарські перці звільняємо від насіння і плодоніжки, після чого нарізаємо м’якоть квадратиками. Помідори промиваємо, обсушуємо, вирізаємо слід від плодоніжки. Нарізаємо помідори гуртками. Часник очищаємо від лушпиння і рубаємо ножем. Відправляємо овочі до м’яса у сковорідку.
Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і ріжемо ножем на тонкі півкільця. Моркву чистимо, миємо й ріжемо на кубики. Кабачок промиваємо та нарізаємо невеликими шматочками. Перець чилі нарізаємо тонкими кільцями. Кількість чилі контролюємо, відповідно до власних вподобань. Викладаємо підготовлені овочі в сковороду, злегка перемішуємо. Додаємо сіль за смаком. Вливаємо вино і закриваємо кришкою. Коли вміст сковороди закипить, зменшуємо температуру плити до мінімуму і готуємо хашламу при повільному кипінні протягом півтора годин.
Готову хашламу розкладаємо по порційних тарілках разом з утворився бульйоном. Петрушку і кріп дрібно рубаємо ножем і посипаємо зеленню поверхню страви. Подаємо в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!
Кабачки з м'ясом на сковороді Кабачки з помідорами ПП рецепти з кабачків Страви з кабачків Хашлама Хашлама по-вірменськи