Хашлама з баранини з картоплею буде у вас ситним та смачним комплексним обідом, так як включає в себе і перше, і друге блюдо. Картоплю можна гасити разом з м’ясом і овочами, а можна зварити окремо. Обов’язково додамо в блюдо зелень, кращими для хашлама будуть зелена цибуля, кінза базилік. Додамо також трохи аромату у вигляді свіжих печериць. З спецій візьміть спеціальну приправу для хашлама.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Баранина – 1.5 кг
- Помідори свіжі – 6 шт.
- Болгарський перець солодкий – 4 шт.
- Картопля – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 4 головки
- Часник – 5 зуб.
- Печериці свіжі – 5 шт.
- Пиво (світле) – 1 л
- Зелень – 50 гр.
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати хашламу з баранини з картоплею. Баранину добре промийте, серветкою видаліть зайву вологу і поріжте м’ясо разом з кісточкою на середні шматочки. Половину м’яса покладіть в казан.
помідори Помийте і наріжте на гуртки. Половину нарізаних помідорів укладіть поверх м’яса.
Потім наріжте на півкільця очищений цибулю і половину його розкладіть поверх помідорів.
Наступним шаром укладіть очищений і нарізаний на півкільця болгарський перець.
Печериці промийте, поріжте на тонкі пластинки і половину їх укладіть поверх перцю.
Потім в такій же послідовності повторно укладіть шари нарізаних овочів і грибів. Залийте хашламу пивом, щоб рідина була на 2 см нижче верхнього краю. Якщо її замало, долийте чисту воду. Казан прикрийте кришкою і на великому вогні тушкуйте страву протягом 30 хвилин. Потім зменшіть вогонь до середнього і тушкуйте ще 1 годину.
За цей час в окремій каструлі відварити очищену картоплю. У хашламу (через годину гасіння на середньому вогні) насипте за своїм смаком сіль і суміш спеціальних спецій. Потушкуйте страву ще 30 хвилин і в кінці додайте часник. Вогонь вимкніть і залиште хашламу на 15 хвилин під прикритою кришкою. Потім можете приготовану хашламу розкласти в порційні тарілки разом з відвареною картоплею, декорувати свіжою зеленню і подати до столу.
Приємного апетиту!
Хашлама Хашлама з баранини Хашлама на пиві Хашлама по-вірменськи