Хашлама з яловичини на багатті у вас чудовою альтернативою традиційному шашлику. Приготувати її нескладно. Основний час витрачається на гасіння страви, і вам лише потрібно підкладати у вогонь дрова, щоб хашлама тихенько кипіла.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Яловичина – 2 кг
- Помідори свіжі – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 кг
- Часник – 1 головка
- Болгарський перець солодкий – 1 кг
- Перець чилі – 2 шт.
- Картопля – 1 кг
- Пиво – 1 л
- Кінза – 2 пучка
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
- Приправа для м’яса – за смаком
- Паприка мелена – на смак
- Масло рослинне – 4 ст. л.
Процес приготування:
Як приготувати хашламу з яловичини на вогнищі? Почистіть цибулю і наріжте його на півкільця.
У перцю видаліть плодоніжки, насіння і перегородки і наріжте його на середні шматочки.
Помідори промийте і наріжте на гуртки.
Очищений і промитий картопля розріжте на половинки.
Головку часнику почистіть і зубки розріжте також на половинки. Кінзу промийте і дрібно наріжте.
У казан налити рослинне масло. Потім укладіть шарами шматочки яловичини і посипте сіллю і спеціями за смаком. Поверх м’яса викладіть шар нарізаного лука.
На цибулю укладіть кружечки помідорів і трохи посоліть.
На помідори розкладіть нарізані зубчики часнику.
Потім викладіть половинки картоплі.
Картоплю посипте меленою паприкою, нарізаною кінзою, покладіть стручки гострого перцю.
Налийте в казан пиво, на великому вогні доведіть хашламу до кипіння.
Потім тушкуйте страву, збавивши жар багаття, протягом 2 годин, щоб хашлама тихенько кипіла.
Приготовану на вогнищі хашламу з яловичини можете розкладати в тарілки і пригощати своїх друзів.
Їжте на здоров’я!
Хашлама Хашлама в казані Хашлама з яловичини з картоплею Хашлама на багатті в казані Хашлама на пиві Хашлама по-вірменськи